dissabte, 18 de febrer del 2012

Conill amb patates

INGREDIENTS:

Mig conill tallat a octaus
2 patates petites
1 pastanaga
3 dents d’all
Oli, sal ,pebre , 1 farcellet d’herbes
Caldo o aigua calenta


PREPARACIÓ:

Pelem i tallem les patates i les pastanagues a daus. Posem a escalfar oli a la cassola. Quan estigui calent, posem el conill salpebrat  per a que es dauri per els dos costats. Ho retirem i deixem en un plat.




En el mateix oli, posem les patates i les pastanagues junt amb les dent d’all. Quan es comencin a daurar, afegim el conill de nou, el farcellet d’herbes i cobrim amb el caldo. Deixem coure a foc lent durant mínim una hora per a  que quedi tendre.





NOTES:


La carn de conill és una carn magre (amb molt poc contingut en greix), font de proteïnes i minerals. També té un alt contingut en vitamina B12 (com la majoria de les carns animals).  És un tipus de carn fàcil de cuinar i molt versàtil, molt tradicional en la dieta mediterrània.

La carn de conill és també un aliment tradicional dins de la gastronomia espanyola, existint, en totes les regions espanyoles plats típics elaborats amb conill. Podem degustar des del típic "Conill a la empordanesa", que porta avellanes i pinyons, típic de la cuina catalana fins al "Conill a salmorejo" de Canàries, adobat amb una barreja d'espècies i servit amb "papes arrugás". Tot això sense oblidar la "Paella Valenciana", en la qual s'inclou habitualment la carn de conill, el "Conill al ajillo" o el "Conill a la axarqueña", que primer es fregeix i després es guisa en una salsa amb safrà i clau.


3 comentaris:

  1. Tinc un conill a la nevera i aquesta recepta le vindrà al pel.

    ResponElimina
  2. Soc novata a la cuina i avui he provat la recepta. Molt boooo. Gracies i continua aixi

    ResponElimina