Ara si, estem a les portes de les festes
nadalenques. I després de Nadal tots voldrem portar-nos bé i perdre els quilos
que hem posat durant aquests dies, per això una proposta light (que no vol dir
que no engreixi, sinó que ho farà menys que l’original).
INGREDIENTS:
6 cs arròs (75 g)
Pell de llimona
1 branca de canyella
750 ml llet
8 cs sucre (100g)
Per a la versió light el que vaig fer va ser
substituir la llet per llet desnatada i 7 de les 8 cullerades de sucre per
sacarina (depèn de l’edulcorant que feu servir no aguanta la calor, per tant és
millor anar afegint poc a poc un com tinguem fet l’arròs amb llet i provar ala
gust de cadascú).
PREPARACIÓ:
Escalfem un cassó amb la llet, la canyella i,
el sucre i la pell de llimona, quan sigui calent afegim l’arròs i el deixem bullir
uns 20 minuts. Quan estigui cuit ho emplatem i deixem refredar (traient la pela
de llimona i la canyella9. En el cas de fer la versió light, posem menys sucre
i afegim l’edulcorant quan estigui templet abans d’emplatar). Ho servim amb canyella
en pols al gust.
NOTES:
Per a
calcular els valors energètics vaig utilitzar les taules de composició dels
aliments del CESNID (per a mi les més fiables) i en el cas de la llet i el
sucre les etiquetes dels ingredients que vaig utilitzar i després de calcular
les calories de l’arròs amb llet ( en aquest cas vaig fer un càlcul per a tot
el pot d’arròs amb llet que em va sortir), vaig fer el mateix substituint el
sucre i la llet com a la versió light.
Amb aquests canvis i proporcions, la versió
ligth tenia un 47% menys de calories que
l’original, que està molt bé (de 1109 Kcal a 592,3 Kcal tot el pot). El pot va
donar per unes 5 racions.
ALTRES:
Aquests dies estaré a tope de feina i canvis, així
que aquest any les vacances de Nadal del blog, seran llargues i fins a passat reis no tornaré. Bones festes
a tothom.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada