dilluns, 22 de desembre del 2014

Arròs amb llet (versió light) i Nadal

Ara si, estem a les portes de les festes nadalenques. I després de Nadal tots voldrem portar-nos bé i perdre els quilos que hem posat durant aquests dies, per això una proposta light (que no vol dir que no engreixi, sinó que ho farà menys que l’original).


INGREDIENTS:

6 cs arròs (75 g)
Pell de llimona
1 branca de canyella
750 ml llet
8 cs sucre (100g)
Per a la versió light el que vaig fer va ser substituir la llet per llet desnatada i 7 de les 8 cullerades de sucre per sacarina (depèn de l’edulcorant que feu servir no aguanta la calor, per tant és millor anar afegint poc a poc un com tinguem fet l’arròs amb llet i provar ala gust de cadascú).


PREPARACIÓ:

Escalfem un cassó amb la llet, la canyella i, el sucre i la pell de llimona, quan sigui calent afegim l’arròs i el deixem bullir uns 20 minuts. Quan estigui cuit ho emplatem i deixem refredar (traient la pela de llimona i la canyella9. En el cas de fer la versió light, posem menys sucre i afegim l’edulcorant quan estigui templet abans d’emplatar). Ho servim amb canyella en pols al gust.


NOTES:

 Per a calcular els valors energètics vaig utilitzar les taules de composició dels aliments del CESNID (per a mi les més fiables) i en el cas de la llet i el sucre les etiquetes dels ingredients que vaig utilitzar i després de calcular les calories de l’arròs amb llet ( en aquest cas vaig fer un càlcul per a tot el pot d’arròs amb llet que em va sortir), vaig fer el mateix substituint el sucre i la llet com a la versió light.




Amb aquests canvis i proporcions, la versió ligth tenia un 47% menys de  calories que l’original, que està molt bé (de 1109 Kcal a 592,3 Kcal tot el pot). El pot va donar per unes 5 racions.


ALTRES:

Aquests dies estaré a tope de feina i canvis, així que aquest any les vacances de Nadal del blog, seran llargues  i fins a passat reis no tornaré. Bones festes a tothom.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada