INGREDIENTS: per 6 persones
3 cullerades soperes de llet freda (pot ser desnatada)
3 rovells d'ou
4 clares d'ou
3 cullerades soperes de sucre
75 g de mantega
1 pessic de sal
PREPARACIÓ:
En un pot escalfem la xocolata amb les tres cullerades de llet a foc suau fins que es fongui (també es pot fer amb el microones però se li ha d'agafar molt bé el punt per què si es crema, tota la cuina farà olor de "chamuscat" durant hores). Un cop fosa, es separa del foc i hi afegim la mantega a trossos (millor que no estigui massa freda).
En un bol barrejem els rovells i els sucre i ho batem bé (fins que faci una mica d'espuma), afegim la xocolata i remenem bé. Ho deixem refredar.
Batem les clares apunt de neu amb un pessic de sal (sembla una tonteria però la sal fa que s'aconsegueixi un millor resultat i més ràpid).
Un cop la crema de xocolata s'ha refredat, incorporem les clares amb suavitat fins que quedi una massa uniforme. Posem aquesta mescla en bols de vidre i ho deixem refredar a la nevera com a mínim 1 hora. Abans de servir es pot decorar com vulguem (en aquest cas amb virutes de xocolata i unes mini galetes de xocolata).
NOTES:
La recepta original está treta del llibre "1080 Recetas de cocina" de la Simone Ortega, és dels anys 70 però encara es reedita, pel meu gust imprescindible!!! Al llibre es dona la opció de cambiar una de les clares d'ou per nata montada, sembla una bona idea, per què així tens el mateix nombre de clares que de rovells i deu suavitzar una mica, però no ho he provat.
NUTRICIÓ:
Moltes calories, molt greix... tot el que ens podem imaginar, però ocasionalment está molt bó. Amb aquesta recepta queda una mousse que aparentment és una ració petita però molt densa i no en cal més.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada