diumenge, 27 de novembre del 2011

Pastís de "nubes" i tartaletes

 La recepta del pastís l'he tret del blog "Magdalenas de chocolate", que podeu enllaçar a la dreta del blog. La recepta està molt bé, per al meu gust una mica massa dolç però a la resta de gent els va agradar, a més, realment té gust a "nubes" que sempre et porta a pensar a quan eres petit i sorties de l'escola.

Com que la meva impresió va ser que  no m'acabava de convènçer, he provat d'adaptar la recepta per fer tartaletes, primer poso la recepta original i al final la de les tartaletes.

INGREDIENTS:

154 g galetes oreo (un paquet senzill)
2-3 cullerades de margarina o mantega
200 ml nata per montar
250 g "nubes"
50 ml llet
250 g suc de fruits vermells (pot ser del sabor que vulgueu)


PREPARACIÓ:

Preparem la base triturant les galetes oreo (amb el farcit inclòs) amb el morter fins a que quedi una pols fina. Un cop estiguin totes moltes, afegim la mantega (jo vaig començar amb una cullerada i vaig anar afegint a ull fins a trobar una textura que m'agradés). Amb la pasta resultant cobrim la base del motlle (jo vaig utilitzar un motlle rodó d'uns 22 cm).

Un cop feta la base, en un cassó, desfem les "nubes" amb la llet a foc lent i removent constantment (s'enganxen amb facilitat). Quan estiguin completament desfetes (triga una mica i enganya perque sembla que s'hagin desfet i encara els falta una mica), apartem del foc i afegim el suc, remenem i deixem refredar.

Montem la nata i afegim la mescla de "nubes" a poc a poc. Remenem amb cura fina a conseguir una masa fina.










TARTALETES DE "NUBES" I XOCOLATA:

Partint de la recepta original, en lloc de fer una base amb galetes oreo, agafem pasta brisa i en fem cercles per a posar en motlles petits. Posem la massa al forn seguint les instruccions del fabricant (en el meu cas, 200º 10-15 minuts), per a que no s'inflin molt les tartaletes, les podem punxar amb una forquilla o coure-les amb una mica de llegum sec per a fer de pes.





Mentre es couen les tartaletes, posem una cullerada de mantega i 150 g de xocolata negre en un pot, i ho fonem a foc lent. Mentrestant, treiem les tartaletes del forn i les deixem  refredar. Cobrim cada tartaleta amb una fina capa de xocolata i dexem reposar fins que solidifiqui.

Preparem la base de nubes igual que al a recepta original (en aquest cas, a més a més, un cop ja estava a temperatura ambient, li vaig afegir boles de xocolata).

Presentem les tartaletes omplint-les amb la massa de nubes i cobrint amb un polsim de virutes de xocolata)

5 comentaris:

  1. Ohhh me alegro de que os gustara la tarta!! y la idea de presentarla en tartaletas es genial, me encantan! :D
    Petonets!

    ResponElimina
  2. si!! quedaron menos empalgosas, tienes que probarlo

    ResponElimina
  3. Ire¡¡ Me encanta la idea, lo de las tartaletas e sgenial, me quedo la idea y ya te contare cuando las pruebe¡ besiños guapa

    ResponElimina
  4. Por favor... que delicia al cuadrado.

    Besos.

    ResponElimina