diumenge, 25 de març del 2012

Crema de Sant Josep:

Amb els anys la família canvia i creix, i amb la meva família política s’han incorporat noves tradicions; en aquest cas la crema de Sant Josep, amb la recepta de fa tres generacions. Així doncs una crema fàcil de fer, per a menjar amb melindros.



INGREDIENTS (per a 8 o 10 racions):

8 ous
La pell d’una llimona
12 cs sucre
Canyella en branca i pols
2 l llet sencera
2 sobres de “flam Potax”


PREPARACIÓ:

En una olla posem la llet( reservem una part en un got), la pell de llimona el sucre i la canyella de branca. Agafem els ous: separem els rovells de les clares (només utilitzarem els rovells, les clares les podem aprofitar per alguna altre recepta com fer merengues).





Posem els rovells en un colador sobre la olla i els fem passar a traves amb l’ajuda d’un morter. Posem a escalfar a foc lent tot remenant. Deixem que s’escalfi remenant contínuament (això és una hora gairebé). En el got de llet que hem separat, afegim el contingut dels sobres de preparat de flam, just abans de bullir el contingut de la olla afegim aquesta mescla. Remenem una mica més i traiem del foc.

Posem en motlles o plats de postres i deixem reposar (millor fer-la el dia abans). Per menjar-la , espolsem canyella i acompanyem de melindros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada