INGREDIENTS:
½ l de llet desnatada
2 cs fent muntanya de farina
½ ceba
1 ou
2 llaunes de tonyina en oli d’oliva
sal, farina de galeta, oli
PREPARACIÓ:
Posem la mantega en una paella i es fa fondre, després s’hi tira la ceba tallada a daus ben petits. Quan comença a estar daurada, s’hi afegeix la farina i es gira un parell de vegades fins que s’hi facin grumolls. Llavors és el moment d’afegir la tonyina (bes escorreguda). Es remena una mica i afegim la llet poc a poc, remenant constant ment amb una cullera de fusta. Coem a poc a poc fins a que desapareixien els grumolls. Tirem un pessic de sal i deixem coure una mica més (fins que es desenganxa de la vora de la paella).
Traiem del foc i deixem refredar en un plat. Un cop ben freda (també la podem deixar preparada ala nevera amb unes hores d’antelació), agafem miques de pasta i en fem boles o cilindres, les passem per ou batut i per farina de galeta. Fregim les croquetes en oli ben calent en tendes de poques croquetes.
NOTES:
La recepta és d’un llibre de la Glòria Baliu , que avui en dia no és molt coneguda però que als anys 80 va tenir un boom amb diversos llibres de cuina, principalment cuina catalana i senzilla de fer, us recomano que trobeu algun dels seus llibres i feu una ullada, sobretot per ales persones que no esta avesades a la cuina, ja que per a principiants són ideals.
En un d’aquests llibres explica que la beixamel s’ha de fer sempre amb cullera de fusta (o millor amb forquilla de fusta), potser no té cap raó científica però s’ha de reconèixer amb l’experiència a la mà, que és veritat, la beixamel (o en aquest cas el símil de beixamel amb ceba que es fa), sempre queda millor amb fusta (es fan menys grumolls i queda molt més fina)
estaven bonissimes!!!
ResponEliminasegur que estaven bonissimes, am tonyna , ummmmmmmmmm
ResponEliminaummm que buenas¡Saludiños
ResponElimina