dilluns, 13 de gener del 2014

Pastís de poma i canyella



En aquest cas vaig seguir una recepta de l'Alma Obregón, del llibre “Objetivo: tarta perfecta”.

INGREDIENTS:

4 ous grans
200 g sucre
200 g farina
2 cullerades de canyella en pols
200 ml oli
2 cp llevat
2 pomes grans ( o 3 de mida normal o petit)

Per a la cobertura:

125 g mantega
300 g sucre glassa
125 g formatge d'untar (tipus “Philadelphia”)
3 cullerades de llet
canyella

PREPARACIÓ:



Preparem el forn i els motlles que anem a utilitzar, en el meu cas, com que volia fer dos pisos i no tinc dos motlles de la mateixa mida, vaig fer dues tongades de pastís.

En un bol tamisem la farina la canyella i el llevat. A part batem el sucre amb els ous i l'oli. Afegim la farina a poc a poc i finalment les pomes pelades i tallades a daus. Ho posem al motlle (jo el vaig preparar amb esprai desmotllant però es pot fer amb una mica d'oli o mantega i farina per evitar que s'enganxi). Posem la meitat de la massa a cas motlle (o en el meu cas, la meitat de la massa en un motlle i un cop fet, desmotllar, rentar el motlle i fornejar una segona vegada amb la resta de la massa). La massa ha d'estar al forn uns 25 minuts a 180º fins a que estigui cuita (o comprovem punxant amb un escuradents si suret sec està feta)


Per a la cobertura, batem el sucre amb la mantegaa velocitat alta, incorporem la llet poc a poc i el formatge, afegim també una mica de canyrlla al gust. Omplim la part superior d'una de les bases i posem l'altre a sobre. Cobrim tot el pastís (laterals inclosos) amb la crema fins a qeu quedi una capa llisa i decorem al gust.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada