dimecres, 22 de febrer del 2012

Pastís de plàtan de Santa Llúcia



INGREDIENTS:

350 g farina
1 cp bicarbonat
1 cp llevat
2 cp espècies variades (en el meu cas meitat i meitat de canyella i gingebre , i una mica de pebre negre molt)
175 g sucre morè
4 ous
200 ml oli d’oliva
2 plàtans
100 g pinya natural o “en su jugo”
La pell ratllada i el suc d’una taronja
50 g avellanes

Per a la cobertura:

200 g formatge cremós (tipus d’untar)
125 g sucre glassa
Plàtan i fruites deshidratades


PREPARACIÓ:

Posem la farina ,el bicarbonat, les especies i el sucre en un bol. Batem els ous amb l’oli, i ho afegim a la mescla anterior. Triturem els plàtans i les avellanes, piquem la pinya en daus d’un centímetre aproximadament. Ho mesclem tot en el bol. Afegim també els suc i la ratlladura de la taronja. Remenem bé.



Preparem 2 motlles iguals i els  engreixem amb una mica d’oli per a que no s’enganxin. Si no tenim 2 motlles iguals podem fer un  amb la meitat de la massa i un cop cuit repetim l’operació (de tota manera s’haurà de deixar refredar). Ho posem al forn a 180º uns 40-45 minuts. Deixem refredar completament.




Mentrestant preparem la cobertura; batem el formatge i anem afegint el sucre poc a poc. Estenem la meitat de la cobertura entre els dos pastissos que hem fet, i la resta per sobre (con si fossin 2 pisos). Decorem amb la fruita deshidratada.









1 comentari: