dilluns, 13 de juny del 2011

Alberginies farcides d'arròs

Aquesta recepta la vaig fer en un sopar per amics i tothom en va menjar, fins i tot els que no estaven massa acostumats a les verdures.


INGREDIENTS (per 6 persones):

6 alberginies mitjanes
6 cs arròs
50 g mantega
500 g tomàquet madur
1 ceba petita
oli, sal, sucre
formatge ratllat  ( o farina de galeta per substituir-ho)


PREPARACIÓ:

Preparem una salsa de tomàquet ben concentrada, sofregim la ceba tallada molt petita i afegim el tomàquet prèviament pelat i triturat, amb un pessic de sal i una mica de sucre. Ho deixem sofregir a foc lent fins que quedi ben concentrat.

Mentres, rentem les alberginies sense pelar-les, i les partim en 2 meitats iguals (a lo llarg), amb un parell de talls profunds però sense partir la pell, per a que es coguin bé per dins. Les salem lleugerament i les posem en una safata de vidre. Les ruixem amb oli i les posem a coure al forn a temperatura mitjana.

Mentre es fan les alberginies preparem l'arròs. El cuinem amb aigua bullint i escorrem bé amb aigua freda. Un cop ben escorregut, el salem en el mateix colador.

Quan la polpa de les alberginies està tendre, es retiren del forn i es deixen refredar. Un cop estan tèbies buidem la polpa treinent les pepites i ho piquem ben fi.

Abans d'anar a gratinar al forn.

Barregem en una paella (la meteixa en que hem fet el sofregit, així no embrutem més "cacharros") el sofregit, l'arrós i la polpa picada de l'alberginia. Farcim les mitjes alberginies amb aquesta pasta, cobrim amb formatge ratllat i una petita nou de mantega. Les posem altre cop al forn per gratinar-les uns 25 minuts.







NOTES:

La salsa de tomàquet es pot fer un dia en grans quantitats i tenir-la congelada, així la recepta és molt més ràpida, però si dona temps, sempre queda millor acabat de fer (mentre les alberginies estan al forn es pot anar fent el sofregit).

Es pot fer el farcit amb difernets ingredients, com carn picada, altres verdures, ou dur... al gust de cadascú.


NUTRICIÓ:

És un plat bastant complet, i si li posem poca o gens de mantega practicamnt no ens aportará més greix que el de l'oli  del sofregit. És una bona manera de menjar verdura amb una ració d'hidrats de carboni en el mateix plat. 

Si les fem farcides de carn o ou, es poden fer de plat únic acompanyat d'amanida o amb una fruita de postre.

1 comentari:

  1. Your mode of telling all in this paragraph is actually pleasant, all can
    effortlessly be aware of it, Thanks a lot.

    Feel free to surf to my web blog - click here

    ResponElimina