dijous, 15 de desembre del 2011

Fideuà

L'altre dia volia fer paella (ja tenia el marisc comprat i tot) però quan m'hi vaig posar em vaig adonar que no tenia arròs. Per tant, vaig intentar fer fideuà. El primer intent no va quedar massa bo perquè va quedar massa feta, però el següent cap de setmana vaig repetir i va quedar molt bona!!!


INGREDIENTS:

1 sèpia
tomàquet natural triturat.
fideus fins
marisc variat (gambes, escamarlans, musclos i cloïses)

No poso quantitats exactes per a que cadascú pugui fer-se el plat al seu gust, si es pot, a mi m'agrada amb molt marisc i poc fideu). Podeu mirar la recepta de paella per tenir una idea de les proporcions, tot i que la quantitat de fideus per al meu gust ha de ser menor que la d'arròs.


PREPARACIÓ:

En una paellera, posem el calamar tallat a trossos amb una mica d'oli. Quan es comenci a fer (els trossos de calamar començen a "saltar") afegim el tomàquet triturat i ho deixem a foc mig fins que estigui ben concentrat.

Posem a bullir aigua (millor si ho fem amb fumet o caldo). Afegim a la paellera els fideus i deixem un minut aproximadament per a que es torrin. Després d'aquest temps afegim l'aigua bullint per a cobrir els fideus. Afegim el marisc i deixem coure uns 10 minuts (en funció de l'aigua que haguem posat quedará més o menys caldós). Apaguem el foc i deixem reposar uns 5 minuts tapat amb un diari per a que absorbeixi el caldo.


4 comentaris:

  1. Irene, te ha quedado una fideuá, estupenda.

    ResponElimina
  2. No te preocupes la 1ª fideuà que hice tampoco me salió en el punto, cuando lo cojas verás que rica te sale. ¿Me admites una sugerencia? La fideuá es mas fácil de hacer que la paella pues le puedes añadir caldo y no pasa nada, por eso te aconsejo poner el doble de caldo que de fideos y si te falta añades piensa que el fideo se cuece en muy poco tiempo y tiene que quedarte sequita. Eso si el caldo o fumet que esté sabroso.
    Saludos

    ResponElimina
  3. de momento es la segunda vez que la hago, supongo q como todo, ya ire probando!! gracias por las suggerencias

    ResponElimina
  4. seguint els conells de la meva amiga Mayte ,avui he repetit fideuà però aquesta vegad he torrat abans els fideus, i ha quedat bonissim!!!

    ResponElimina