dilluns, 19 de desembre del 2011

Pastís de plàtan i xocolata


INGREDIENTS:

200 g xocolata fondant
4 plàtans
4 rovells d'ou
4 cs sucre
4 cs rom
1 llimona

Per la pasta:

150 g farina
75 g mantega
1 ou


PREPARACIÓ:

Posem la farina sobre una superficie neta i li donem forma de volcà.  En el centre del volcà posem la mantega a trossos i l'ou. Ho amasem tot fins a obtenir una massa ben lligada. Deixem reposar 30 minuts.

Passat aquest temps, extenem la massa amb un curró i la extenem en un motlle rodó. Posem al forn (a temperatura alta) fins que estigui daurada.

Mentrestant, triturem 2 plàtans amb el sucre, el rom i els rovells d'ou. afegim també la xocolata fosa al bany maria (o al microones si el dominem). Barrejem bé i ho vertim sobre el pastís. Deixem refredar.

Un cop fred, decorem la superficie amb els altres 2 platans tallats a rodanxes i ruixats amb el suc de la llimona.

1 comentari: