divendres, 16 de març del 2012

Sopa de verdures completa

Quan arribes  de treballar  tard, i has de fer el sopar, a vegades fa molta mandra. Avui us porto una recepta fàcil de fer i molt ràpida, que a l’hivern, ens serveix de plat únic complet.


INGREDIENTS (per a 2 bols de sopa complets):

1 pastanaga
1 ceba
Mongeta verda (pot ser congelada, ja neta)
Caldo vegetal o en pastilles
Pasta per a sopa
2 ou


PREPARACIÓ:

En un cassó, posar a bullir aigua  ambla pastilla de caldo o el caldo vegetal. Afegim la ceba tallada, la pastanaga i la mongeta (o bé la pasta, depèn del gust i la gana de cadascú). En un altre pot, posem a bullir els ous per a que quedin ous durs, un cop fets, els traiem la closca i els afegim al bol.

Ho servim tot en un bol gran i a sopar!!


NOTES:

Aquest és un plat molt complet per a l’hivern. Amb les verdures podem obtenir les vitamines I minerals que ens aportes, a més d’una ració de fibra (sobretot si no pelem la pastanaga).

Hem detenir en compte que les pastilles de caldo aporten gran quantitat de sal, per tant, no és recomanable per a persones amb hipertensió, si tot i així les utilitzem, és important que dediquem una estona a mirar les diferents marques que existeixen per tal de buscar les que tenen menys quantitat de sodi (millor caldos vegetals que de pollastre o de peix). El caldo a més, ens aportarà líquids, ja que a l’hivern sempre costa més prendre aigua.

La proteïna ens la dona l’ou, que al ser bullit no agafarà oli i a més, la proteïna que ens aporta es la més completa. També cal recordar que, tot i que fa uns anys els ous tenien molta mala fama, ens aporten nutrients essencials i en podem consumir uns 3 a la setmana.


Diferents opcions de sopa:



4 comentaris:

  1. un molt bona sopeta.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. I encara hi ha una tercera opció, que és fer-la puré! mmmm...

    ResponElimina
  3. I encara hi ha una tercera opció, que és passar-la pel xinès (sense l'ou)! mmm...

    ResponElimina
  4. Como sigue apeteciendo este plato de cuchara. Es fantástica esta sopa.

    Besos.

    ResponElimina