Aquesta recepta no és meva, la meva mitja taronja, que li agrada menjar bé tant com a i, es va prepara una bona amanida l’altre dia.
Uns ous de guatlla, tomàquet, surimi (palets de cranc),cherry, pebrot escalivat, olives i formatge brie, tot molt en posat per a menjar-s’ho amb els ulls!!!
El terme surimi, d'origen japonès, significa "múscul de peix picat" i és la matèria primera per a l'elaboració de productes com les barretes de peix o succedanis de marisc (barretes de cranc, succedanis d'angules, cues de llagosta), disponibles tant refrigerats com congelats.
El surimi o palets de cranc en realitat no porta cranc, sinó que s’elabora amb peix blanc, que tot i ser bo per a menjar és massa petit o no té sortida comercial (bacallà d'Alaska, palaia, corball, morena de Japó, hoki de Nova Zelanda, bacallà, verat i lluç), els peixos es netegen i s'esbandeixen diverses vegades per a eliminar-ne les escates, la pell, les vísceres, la sang i les impureses, i així s'obté el múscul net, del qual posteriorment s'elimina l'aigua. S'obté així un gel o pasta (el surimi) que es mescla amb sucres, sal i fosfats que permeten que la carn processada no perdi les propietats de gelificació i no es deteriori durant la seva congelació. Ens aporta una proteïna completa, i és una alternativa per menjar una mica de peix per ales persones que no hi estan avesades. La quantitat de greix (sempre modesta) depèn dels ingredients afegits i la d'hidrats de carboni (un màxim del 5%) és deguda a l'addició de sucres pera protegir les característiques del producte durant la congelació) i de midons que aconseguixen la textura adequada. Amb l'operació de rentada es perden vitamines hidrosolubles i minerals, per la qual cosa en els derivats del surimi aquests nutrients es presenten en una proporció inferior que la del peix original. El principal inconvenient d'aquests succedanis de marisc és la seva elevada aportació de sodi, originada per l'addició de sal per a afavorir la gelificació.
Podeu llegir-ne més a: http://revista.consumer.es/web/ca/20030601/actualidad/analisis1/61026.php
Bona nit Irene
ResponElimina¡¡Como se cuida tu pareja, deliciosa ensalada.