dijous, 18 d’octubre del 2012

Pa de pessic “del Padre Pío”



Aquesta recepta la vaig treure del blog “kanela y limón”, que la va fer en un dels seus reptes del facebook. Jo ho vaig veure quan ja  havia passat però el vaig fer igualment perquè me va semblar una idea bonica.

La idea és un pastís que s’ha d’anar fent durant 10 dies (es una massa base a la que anem afegint ingredients dia a dia). La massa base, te l’han de donar. Jo vaig ser la primera i la vaig haver de fer però la idea és repartir tres gots de massa un cop està llesta i regalar-la a tres persones per a que facin el pastís i també reparteixin la massa en el procés.


Per a la massa mare (només per al primer que ho faci):

Posem en un bol: 1 got de farina, 1 got de llet, ½ got de sucre, ½ sobre de llevat. Remenem bé i ho deixem reposar en un lloc fresc fora de la nevera. Al dia següent comencem el procés del pastís (com si fos un ritual per a la bona sort)


Per a l’elaboració del pastís:

Partim d’un got de massa mare que ens passi algun conegut o amic per a “repartir la bona sort”.

Dia1: Posar el contingut del got en un bol ample i  afegir un got de sucre i un altre de farina. Deixem sense mesclar.

Dia 2: Es barreja la mescla amb una cullera.

Dia 3: No es toca.

Dia 4: No es toca.

Dia 5: Afegim un got de sucre, un altre de llet i un altre de farina. Es deixa tal com està sense barrejar.

Dia 6: Es barreja amb una cullera.

Dia 7: No es toca.

Dia 8: No es toca.

Dia 9: No es toca.

Dia 10: Separem 3 gots d’aquesta mescla per a entregar a 3 persones. Després s’afegeixen els últims ingredients: 2 gots de  farina, un d’oli, 1 de nous (opcional), 1 de sucre, 1 de llet, 1 sobre de llevat, 2 ous, una poma tallada a daus i un pessic de sal, canyella i vainilla.

Ho barregem tot i ho posem la forn a 160º durant una hora aproximadament.




NOTA:


Jo ho vaig repartir a tres persones i al fer el pastís els va quedar molt bo. És un pa de pessic saborós amb l’incentiu de les nous i la poma (també es pot fer amb altres fruits secs  o amb trossets de xocolata...)

Tot i que són 10 dies de preparació no porta massa feina, ja que amb uns minuts al dia ja està fet.

5 comentaris:

  1. ha valgut la pena esperar 10 dies, el pa de pessic t'ha quedat esponjós i espectacular.

    ResponElimina
  2. Puc confirmar que no porta feina ;-) però sí un suplement de felicitat de que un amic et regali una part del seu temps dedicat a tu :-)

    ResponElimina
  3. Puc confirmar que no porta feina ;-) però sí un suplement de felicitat de que un amic et regali una part del seu temps dedicat a tu :-)

    ResponElimina
  4. Puc confirmar que no porta gens de temps ;-) però sí un plus de felicitat quan un amic et regala una part del seu temps en forma de pastís ;-)

    ResponElimina