dijous, 25 d’octubre del 2012

Pasta amb salsa de formatge:



L’altre dia, volia fer una salsa carbonara, però quan ja ho tenia tot a mig preparar vaig descobrir que no em quedava nata, ni crema de llet  ni res semblant (tot i que per a fer cultureta, saber que la carbonara original es feia amb rovells d’ou). Així doncs em va tocar improvisar amb el que hi havia a la nevera.


INGREDIENTS:

2 cullerades de farina
2 cullerades de mantega o margarina
Bacon o cansalada a trossets petits (quantitat al gust)
Llet (aproximadament 0.4-0.5 l) en aquest cas només tenia desnatada
Formatge de gust intens (jo vaig utilitzar Roncal)


PREPARACIÓ:

Desfem la mantega en una paella i afegim la farina. Remenem per desfer els grumolls (jo recomano sempre que es fa una beixamel o similar, fer-ho amb una forquilla de fusta). Un cop aconseguida una pasta daurada (Roux) podem afegir la llet a poc a poc fins a obtenir una beixamel lleugera. Mentrestant en una paella daurem la cansalada.

Ratllem el formatge (jo vaig posar dos talls i potser va quedar massa fort) els afegim a la paella i també posem la cansalada. Remenem a foc suau per a que es fongui bé l formatge. Ja la tenim llesta per a servir




NOTES:

Si no fem servir  la salsa immediatament s’espessa força, així que millor  fer-la una mica més liquida i al moment de servir escalfar-la bé.

Jo no li vaig posar sal, ja que el formatge i la cansalada son productes salats, però per donar-li un toc li vaig afegir una mica de nou moscada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada