Com a qualsevol que hagi
fet cupcakes, no pot faltar la recepta de Red Velvet (“Terciopelo
Rojo”). La recepta és del llibre de “Objetivo: cupcake
perfecto” del qual ja he fet uns quants cupcakes.
INGREDIENTS:
Amb aquestes mides, en
teoria sortien uns 12 cupcakes però a mi em van sortir 4 o 5 més.
60 ml d'oli d'oliva
160 g sucre
1 ou
1 i 1/2 cp extracte de
vainilla
125 ml llet semidesnatada
1 cp suc de llimona
150 g farina
1/2 cp bicarbonat
1 cs vinagre blanc
colorant en pasta vermell
Per a la cobertura (a mi
me'n va sobrar força):
120 g mantega
300 g sucre glassa
125g formatge d'untar
1cs llet
PREPARACIÓ:
Pre-escalfem el forn i
deixem preparades les càpsules de paper.
Posem la llet en un got i
afegim el suc de llimona, deixem reposar una 5-10 minuts. Mentre, en
un bol, mesclem el sucre i l'oli i els batem fins a que estiguin
integrats. Afegim l'ou i l'extracte de vainilla.
En un altre bol, tamisem
la farina amb el cacau i ho afegim a la mescla anterior. També
afegim la llet a poc a poc. En un got petit, dissolem el bicarbonat
en el vinagre i mentre faci bombolles ho afegim a la massa.
Mesclem bé i afegim el
colorant vermell fins a obtenir una massa homogènia.
Repartim la massa en les
càpsules i ho posem al forn durant uns 20 minuts. Passat aquest
temps ho traiem del forn i deixem refredar.
Mentrestant, preparem al
cobertura de formatge. Per a fer la cobertura, batem el sucre amb la
mantega i la llet a alta velocitat. Afegim el formatge (millor si
està fred) i seguim batent, ara a velocitat baixa. Anem pujant la
velocitat fins a obtenir una crema homogènia. Decorem per sobre de
les cupcakes.
Jo a més, li vaig afegir
unes boles vermelles i una mica de virutes de xocolata.
NOTES:
Per cert, si algú té
idees per gastar la resta de vinagre blanc, benvingudes seran, que jo
no sé que fer-ne!
Generalment, jo canvio la
mantega de les receptes per margarina o per margarina 3/4, però en
el cas de les cobertures en general, és millor fer-les amb mantega
per a que la textura sigui més ferma.
Per aconseguir el gust, cal posar-hi cacau sense sucre. Xocolata a la tassa no és el mateix. De tota manera, tampoc no es nota gaire el gust de xocolata i, en canvi, perd molt de color. Cal triar...
ResponElimina