dimarts, 26 de març del 2013

Red Velvet



Com a qualsevol que hagi fet cupcakes, no pot faltar la recepta de Red Velvet (“Terciopelo Rojo”). La recepta és del llibre de “Objetivo: cupcake perfecto” del qual ja he fet uns quants cupcakes.


INGREDIENTS:

Amb aquestes mides, en teoria sortien uns 12 cupcakes però a mi em van sortir 4 o 5 més.

60 ml d'oli d'oliva
160 g sucre
1 ou
1 cullerada rasa de cacau (jo vaig fer servir xocolata a la tassa en pols)
1 i 1/2 cp extracte de vainilla
125 ml llet semidesnatada
1 cp suc de llimona
150 g farina
1/2 cp bicarbonat
1 cs vinagre blanc
colorant en pasta vermell

Per a la cobertura (a mi me'n va sobrar força):
120 g mantega
300 g sucre glassa
125g formatge d'untar
1cs llet







PREPARACIÓ:

Pre-escalfem el forn i deixem preparades les càpsules de paper.

Posem la llet en un got i afegim el suc de llimona, deixem reposar una 5-10 minuts. Mentre, en un bol, mesclem el sucre i l'oli i els batem fins a que estiguin integrats. Afegim l'ou i l'extracte de vainilla.

En un altre bol, tamisem la farina amb el cacau i ho afegim a la mescla anterior. També afegim la llet a poc a poc. En un got petit, dissolem el bicarbonat en el vinagre i mentre faci bombolles ho afegim a la massa.

Mesclem bé i afegim el colorant vermell fins a obtenir una massa homogènia.




Repartim la massa en les càpsules i ho posem al forn durant uns 20 minuts. Passat aquest temps ho traiem del forn i deixem refredar.

Mentrestant, preparem al cobertura de formatge. Per a fer la cobertura, batem el sucre amb la mantega i la llet a alta velocitat. Afegim el formatge (millor si està fred) i seguim batent, ara a velocitat baixa. Anem pujant la velocitat fins a obtenir una crema homogènia. Decorem per sobre de les cupcakes.



Jo a més, li vaig afegir unes boles vermelles i una mica de virutes de xocolata.




NOTES:




Amb aquesta recepta s'ha de trobar el punt mig, ja que si poses molt de cacau, la massa queda de color marró en lloc de vermell, però si en poses poc queden vermelles però no es nota el sabor a xocolata (que és el que em va passar a mi). Per solucionar-ho, jo les vaig omplir amb xarop de xocolata per dins.










Per cert, si algú té idees per gastar la resta de vinagre blanc, benvingudes seran, que jo no sé que fer-ne!

Generalment, jo canvio la mantega de les receptes per margarina o per margarina 3/4, però en el cas de les cobertures en general, és millor fer-les amb mantega per a que la textura sigui més ferma.

1 comentari:

  1. Per aconseguir el gust, cal posar-hi cacau sense sucre. Xocolata a la tassa no és el mateix. De tota manera, tampoc no es nota gaire el gust de xocolata i, en canvi, perd molt de color. Cal triar...

    ResponElimina