divendres, 7 de juny del 2013

Temps de cireres 1: Melmelada

Ja és temps de cireres, i tot i que aquest any amb tanta pluja no hi haurà molta collita, jo em vaig fer amb una caixa gegant. Per tal d’aprofitar les cireres que ja estaven molt madures, vaig acabar fent un pastís i una melmelada. Per avui, la recepta de melmelada (que va quedar bastant dolça).


INGRADIENTS:

400 g sucre
500 g cireres


PREPARCAIÓ:


Rentem bé les cireres i amb abundant aigua, i les deixem escórrer. Els hi traiem l’os i llavors ho pesem (aquest serà el pes de referencia per a mesurar la quantitat de sucre).

Posem les cireres en un cassó i afegim el sucre. Ho posem al foc i ho mantenim 20 minuts remenant constantment, si volem podem anar xafant les cireres per a que no quedin trossos tan grans. Després d’aquests 20 minuts, baixem el foc i realitzem la prova del “plat fred”; és adir, es tira una gata de la melmelada sobre un plat fred, si qualla immediatament és que està llesta.




Per a guardar-la en pots cal tenir-los nets i secs (s’han de bullir abans per a evitar contaminacions). Quan la melmelada estigui llesta, es posa als pots. Tanquem els pots i els deixem refredar cap per a baix.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada