dilluns, 24 de juny del 2013

Temps de cireres 2: Pastís de cireres

Segueixo am el tema de les cireres. Amb l'excedent de cireres que tenia, a par de la melemlada, vaig fer un pastís. Aquest va quedar mooolt dolç, però molt bo.

INGREDIENTS:

pasta brisa (jo la veig comprar rodona i vaig nesessita dues unitats)
150 g sucre morè
1 cs farina de blat de moro (“Maizena”)
1 cp extracte de vainilla
25 g mantega
1 cp suc de llimona
cireres (no les vaig pesar)

PREPARACIÓ:

en un cassó, posem les cireres netes i sense os, el sucre, la farina de blat de moro, el suc de llimona i l'extracte de vainilla. Ho deixem coure fins que arranqui el bull i estigui tot ben dissolt de manera que quedi una massa uniforma (poden quedar trossos més o menys grans de cirera, en funció de com es prefereixi, jo les vaig deixar quasi senceres). Separem del foc.

Preparem un motlle d'uns 30 cm de diàmetre, posem la pasta brisa al fons, la massa i a sobre la mantega a daus. Ho decorem al gust (jo vaig posar més pasta brisa intentant fer una reixeta). Espolsem una mica de sucre per sobre i ho posem al forn una 40 minuts a 170º (millor si ja el tenim calent a uns 180º)

Passat aquest temps el traiem del forn i el deixem refredar en una reixeta.





Existeixen reixetes per a refredar cupcakes i pastissos, la veritat no sé quin preu tenen, jo no en tinc per què no vull tenir més coses a la cuina, el que faig és fer servir la mateixa reixeta del forn, i l'aguanto entre dos superfícies (hi ha que recomana llibres, jo faig servir la fusta de tallar embotit per un costat i 2 suros que tinc per protegir les estovalles.








1 comentari:

  1. Tens excedent de cireres i no m'has avisat?!?!?!

    Aquests pastissos són boníssims, jo en faig un de semblant amb pasta de full i agrada moltíssim.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina