dimarts, 2 de juliol del 2013

Pa de pessic de “leopardo”

Buscant pels diferents blogs, i sense voler-ho, em vaig topar amb aquesta recepta per a fer un pastís tipus estampat de lleopard, sona estrany ,així que em vaig decidir a provar (tot i que no amb els colors tradicionals).

Malauradament, no vaig anotar de quin blog ho vaig treure, ja que vaig agafar la idea de 3 llocs diferents

INGREDIENTS:

200 g mantega
200 g sucre
4 cs de nata líquida (la de muntar però sense muntar)
4 ous
200 g de farina de rebosteria
1 cp essència de vainilla


PREPARACIÓ:

Batem la mantega amb el sucre, la vainilla i la nata fins a que quedi una massa uniforme i esponjosa.
En un bol, separem les clares dels rovells dels ous. Afegim els rovella a la massa que teníem de un en un. Després afegim la farina poc a poc tamisant-la amb un colador sobre la crema. Hem d'intentar fer moviments envolvents i delicats, ja que aquest pastís no porta llevat i no podem deixar que s'escapi l'aire.

Muntem les clares a punt de neu i les afegim a la meitat de la mescla amb suavitat, tot remenant amb una espàtula, quan aquesta massa estigui quasi integrada, afegim l'altre meitat de la massa.

Mentre preparem el pastís, i els colors, podem encendre el forn a 160º i preparem el motlle (o bé amb paper antiadherent o amb mantega i farina per a que no s'enganxi).

Per a aconseguir els colors, separem tres recipients, el primer amb la massa original (que jo la vaig deixar del seu color natural), el segon amb unes dues cullerades soperes de la massa, del colr més clar (en el meu cas era verd), i el tercer amb el colr fosc (jo vaig utilitzar fúcsia) amb unes 4 cullerades. Aquestes son les quantitats que posava a la recepta, jo amb això vaig fer una mica curt de la massa sense tenyir i em va sobrar, sobretot verd, això depèn de cada persona, s'haurà d'anar provant les properes vegades.

Quan ho tinguem tenyit, posem cada color en una màniga pastissera (en aquest cas vaig fer servir de les d'un sol ús), millor que les de colors tingui el forat petit.

Posem una petita quantitat de massa sense tenyir a la base del motlle i ho estenem bé amb una espàtula. Amb la mànega de color fúcsia dibuixem dos cercles al motlle de manera concèntrica, ara amb la massa de color verd, posem una petita capa per sobre del cercles i posem una altre capa del color fúcsia. Omplim els buits de tot el voltant (tant dins com fora dels cercles) amb la massa clara sense tenyir. Posem una petita cap de massa sense tenyir per a tapar-ho to. Repetim la operació intentant posar els cercles a diferent amplada que els anteriors primer amb el fúcsia, després verd i després fúcsia. Omplim els buits i tapem tot amb massa sense tenyir.



Sense moure massa el motlle, el posem al forn uns 40 minuts aproximadament fins a que estigui cuit (quan un escuradents surt sec al punxar-lo). Ho deixem refredar sobre una reixeta.



Com que no porta llevats químics, per a poder fer el dibuix, queda de consistència espessa, jo el vaig cobrir amb una ganache de xocolata per a que quedés més melós.



Amb el que em va sobrear de massa de colors em va donar per a 3 magdalenes en forma d'estrella.



4 comentaris: