Buscant pels diferents blogs, i sense
voler-ho, em vaig topar amb aquesta recepta per a fer un pastís
tipus estampat de lleopard, sona estrany ,així que em vaig decidir a
provar (tot i que no amb els colors tradicionals).
Malauradament, no vaig anotar de quin
blog ho vaig treure, ja que vaig agafar la idea de 3 llocs diferents
INGREDIENTS:
200 g mantega
200 g sucre
4 cs de nata líquida (la de muntar
però sense muntar)
4 ous
200 g de farina de rebosteria
1 cp essència de vainilla
PREPARACIÓ:
Batem la mantega amb el sucre, la
vainilla i la nata fins a que quedi una massa uniforme i esponjosa.
En un bol, separem les clares dels
rovells dels ous. Afegim els rovella a la massa que teníem de un en
un. Després afegim la farina poc a poc tamisant-la amb un colador
sobre la crema. Hem d'intentar fer moviments envolvents i delicats,
ja que aquest pastís no porta llevat i no podem deixar que s'escapi
l'aire.
Muntem les clares a punt de neu i les
afegim a la meitat de la mescla amb suavitat, tot remenant amb una
espàtula, quan aquesta massa estigui quasi integrada, afegim l'altre
meitat de la massa.
Mentre preparem el pastís, i els
colors, podem encendre el forn a 160º i preparem el motlle (o bé
amb paper antiadherent o amb mantega i farina per a que no
s'enganxi).
Per a aconseguir els colors, separem
tres recipients, el primer amb la massa original (que jo la vaig
deixar del seu color natural), el segon amb unes dues cullerades
soperes de la massa, del colr més clar (en el meu cas era verd), i
el tercer amb el colr fosc (jo vaig utilitzar fúcsia) amb unes 4
cullerades. Aquestes son les quantitats que posava a la recepta, jo
amb això vaig fer una mica curt de la massa sense tenyir i em va
sobrar, sobretot verd, això depèn de cada persona, s'haurà d'anar
provant les properes vegades.
Sense moure massa el motlle, el posem
al forn uns 40 minuts aproximadament fins a que estigui cuit (quan un
escuradents surt sec al punxar-lo). Ho deixem refredar sobre una reixeta.
Com que no porta llevats químics, per
a poder fer el dibuix, queda de consistència espessa, jo el vaig
cobrir amb una ganache de xocolata per a que quedés més melós.
Amb el que em va sobrear de massa de colors em va donar per a 3 magdalenes en forma d'estrella.
Ala, jo aquest el vaig veure i el volia fer!
ResponEliminalo he hecho, ha sido espectacular¡.
ResponEliminaJuana
Que vistós!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Grrrrrrr
ResponElimina