diumenge, 24 de novembre del 2013

Monstres de magdalena



La veritat és que no tinc ni idea de com vaig arribar a fer aquests monstres verd, vaig començar perquè volia fer uns Red Velvet (basats en la recepta de l’Alma Obregón) però ja em vaig desviar en fer la massa. Volia fer Buttercream i una decoració de xocolata  i ho vaig acabar barrejant tot (perquè la meitat de la xocolata se’m va cremar per posar-la massa temps al microones i no estar atenta).




En fi, divagacions a part, va resultar de casualitat unes magdalenes molt vistoses i que a més la massa va quedar molt bona i esponjosa.


INGREDIENTS:

Per a la massa:

60 ml d’oli d’oliva
160 g sucre
1 ou
1 cs cacau sense sucre
1 cp colorant en pasta (si les voleu vermelles)
1 i ½ cp extracte de vainilla
125 ml llet (en aquest cas si que vaig fer servir llet de vaca i sencera)
150 g farina
½ cp bicarbonat
1 cp vinagre blanc

Per a la buttercream:

250g mantega fosa
300 g sucre glassa
2 cs llet
Una mica de xocolata fosa


PREPARACIÓ:

Batem el sucre amb l’oli en un bol i anem afegint l’ou i l’extracte de vainilla. A part tamisem la farina i el cacau. Anem afegint la farina a la mescla anterior junt amb la llet (millor anar alternant llet i farina).

En un got a part dissolem el bicarbonat en el vinagre i mentre encara faci bombolles ho afegim a la massa, quan estigui tot mesclat de forma homogènia, podem afegir el colorant.

Repartim la mescla en capsules i ho posem al forn a 180º durant uns 20 minuts. Un cop fets els deixem refredar i mentrestant preparem la crema de mantega, mesclant amb la batedora el sucre glassa, la mantega i la llei, i quan hagi pujat una mica, afegim també la xocolata.

Per a la decoració, tallem la part superior de cada cupcakes pe a que quedi plana, ho cobrim amb una capa de buttercream i les anem ajuntant de 2 en 2 (una sobre l’altre per a que quedi una forma semblant a una bola.
Cobrim cada bola amb crema de mantega i les decorem recobrint-les de fondant verd. Afegim uns ulls de sucre i decorem.












NOTES:


Amb aquesta recepta vaig utilitzar fondant de nubes de la marca Fun Cakes, que pera mi és més mal·leable per afer decoracions i de gust no és tant empallegós, però es pot fer amb fondant normal o el que utilitzem habitualment.

Amb el fondant que em sobrava vaig fer una floreta per decorar una altre cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada