diumenge, 16 de febrer del 2014

Galetes:


L'altre dia vaig fer un curs d'un parell d'hores de galetes. Va ser senzill però va anar bé per començar a fer galetes (crec que era la segona vegada que en feia). En la recepta original, les mesures dels ingredients son el doble del que poso aquí, però és que em van sortir 4 safates de galetes (i a casa portem 10 dies menjant galetes, que per cert, segueixen bones)


INGREDIETNS:

250 g farina
65 g sucre
125 g mantega
5 cs llet semidesnatada
1 cp aroma o pasta de vainilla

 

PREPARACIÓ:

Tamisem al farina i la posem en un bol junt amb el sucre. Fem forma de volcà amb un forat al centre i afegim la mantega a punt de pomada. Afegim la llet i amassem (jo no la vaig posar tota sinó que vaig amassar i després vaig afegir al llet en funció de la textura que tenia la massa.

Estirem la massa amb el corró, la tapem i la deixem refredar a la nevera unes 2 hores (jo la vaig deixar una mica menys). Un cop freda tallem la pasta amb els motlles de galetes amb la forma desitjada. Ho fornegem durant 15 minuts a 180º i un cop fetes les deixem refredar.

Les decorem amb glassa reial quan ja estiguin fredes. Per a fer la glassa batem 1 clara d'ou fins a que faci espuma i afegim 300g de sucre glas tamisat. Aquesta massa és la que tenyirem amb colorants per decorar (queda textura de pasta de dents per a fer els detalls, es pot afegir aigua per a la resta de la decoració).


La decoració i forma de les galetes ja queda al gust de cadascú i en el meu cas he de seguir practicant. A més cal preveure amb molta antelació perquè sinó et trobes a les 23:30 d'un dimecres començant a decorar galetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada