L'altre dia vaig fer un
curs d'un parell d'hores de galetes. Va ser senzill però va anar bé
per començar a fer galetes (crec que era la segona vegada que en
feia). En la recepta original, les mesures dels ingredients son el
doble del que poso aquí, però és que em van sortir 4 safates de
galetes (i a casa portem 10 dies menjant galetes, que per cert,
segueixen bones)
250 g farina
65 g sucre
125 g mantega
5 cs llet semidesnatada
1 cp aroma o pasta de
vainilla
PREPARACIÓ:
Tamisem al farina i la
posem en un bol junt amb el sucre. Fem forma de volcà amb un forat
al centre i afegim la mantega a punt de pomada. Afegim la llet i
amassem (jo no la vaig posar tota sinó que vaig amassar i després
vaig afegir al llet en funció de la textura que tenia la massa.
Estirem la massa amb el
corró, la tapem i la deixem refredar a la nevera unes 2 hores (jo la
vaig deixar una mica menys). Un cop freda tallem la pasta amb els
motlles de galetes amb la forma desitjada. Ho fornegem durant 15
minuts a 180º i un cop fetes les deixem refredar.
La decoració i forma de
les galetes ja queda al gust de cadascú i en el meu cas he de seguir
practicant. A més cal preveure amb molta antelació perquè sinó et
trobes a les 23:30 d'un dimecres començant a decorar galetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada