Seguim amb els pastissos, he de reconèixer que
va quedar bo de sabor, però la crema de la cobertura, no la vaig deixar
refredar bé i va agafar un aspecte una mica llefiscós, tot i que després la he
repetit en alguna altre ocasió i ha quedat amb una textura més cremosa i més
ona.
INGREDIENTS:
200 g mantega
200 g sucre moreno
200 g farina
2 cp llevat
4 ous
2 cullerades de pasta de vainilla
1 grapat de xips de xocolata
Per a la decoració:
200 g sucre moreno
125 ml llet
90 g farina
125 g de mantega
2 cullerades de xips de xocolata
1 cp vainilla en pasta
Per a la cobertura:
Crema de mantega de merengue italiana (
aquesta va ser la que no em va sortir bé
degut a les temperatures)
Mini galetes de xips de xocolata
PREPARACIÓ:
Esclafem el forn a 180º i preparem els motlles
(en aquest cas ho vaig fer amb 2 motlles de 20 cm).
Tamisem
la farina i el llevat. Reservem en un bol. Batem la mantega amb el sucre i
afegim els ous un a un. Després afegim la farina a poc a poc. Per últim afegim
la pasta de vainilla i les xips de xocolata (per a que en es quedin al fons del
pastís, les hem d’enfarinar prèviament i espolsar-les).
Quan sigui homogeni, ho posem en dos motlles. Ho posem al forn uns 25 minuts.
Mentrestant, preparem la crema que anirà entre
les capes (jo vaig posar-la també per tot el voltant en vista de com va quedar
la cobertura).
Escalfem la llet a foc lent amb el sucre fins
a que es dissolgui. Posem la mescla en un bol i afegim la farina sense parar de
remenar per a no formar grumolls. Afegim la mantega, la vainilla i les xips de
xocolata. La podem deixar refredar una mica abans de posar-la ala pastís per a
que agafi consistència.
Decorem amb la pasta entre les capes de pastís
i preparem una crema de merengue italià per a la part superior.
NOTES:
Per a preparar la crema de merengue italià:
4 clares d’ou
240 g sucre
70 ml d’aigua
400 g mantega
Mesclem l’aigua amb el sucre i ho posem a
esclafar fins a 115ºC. Mentrestant muntem les clares a punt de neu. Quan l’almívar
hagi arribat a la temperatura adequada el afegim a poc a poc sobre les clares i
batem bé. Després amb una espàtula mesclem amb la mantega fins a aconseguir una
crema homogènia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada