divendres, 21 de novembre del 2014

Pastís de cookies:



Seguim amb els pastissos, he de reconèixer que va quedar bo de sabor, però la crema de la cobertura, no la vaig deixar refredar bé i va agafar un aspecte una mica llefiscós, tot i que després la he repetit en alguna altre ocasió i ha quedat amb una textura més cremosa i més ona.


INGREDIENTS:
200 g mantega
200 g sucre moreno
200 g farina
2 cp llevat
4 ous
2 cullerades de pasta de vainilla
1 grapat de xips de xocolata

 
 Per a la decoració:


200 g sucre moreno
125 ml llet
90 g farina
125 g de mantega
2 cullerades de xips de xocolata
1 cp vainilla en pasta


Per a la cobertura:

Crema de mantega de merengue italiana ( aquesta va ser la que no em va sortir bé  degut a les temperatures)
Mini galetes de xips de xocolata


PREPARACIÓ:

Esclafem el forn a 180º i preparem els motlles (en aquest cas ho vaig fer amb 2 motlles de 20 cm).

 Tamisem la farina i el llevat. Reservem en un bol. Batem la mantega amb el sucre i afegim els ous un a un. Després afegim la farina a poc a poc. Per últim afegim la pasta de vainilla i les xips de xocolata (per a que en es quedin al fons del pastís, les hem d’enfarinar prèviament i espolsar-les).

Quan sigui homogeni, ho posem en dos motlles. Ho posem al forn uns 25 minuts.

Mentrestant, preparem la crema que anirà entre les capes (jo vaig posar-la també per tot el voltant en vista de com va quedar la cobertura).

Escalfem la llet a foc lent amb el sucre fins a que es dissolgui. Posem la mescla en un bol i afegim la farina sense parar de remenar per a no formar grumolls. Afegim la mantega, la vainilla i les xips de xocolata. La podem deixar refredar una mica abans de posar-la ala pastís per a que agafi consistència.


Decorem amb la pasta entre les capes de pastís i preparem una crema de merengue italià per a la part superior.





NOTES:

Per a preparar la crema de merengue italià:

4 clares d’ou
240 g sucre
70 ml d’aigua
400 g mantega


Mesclem l’aigua amb el sucre i ho posem a esclafar fins a 115ºC. Mentrestant muntem les clares a punt de neu. Quan l’almívar hagi arribat a la temperatura adequada el afegim a poc a poc sobre les clares i batem bé. Després amb una espàtula mesclem amb la mantega fins a aconseguir una crema homogènia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada