divendres, 3 de gener del 2014

Pastís d'espècies nous i prunes




Últimament estic fent moltes receptes de pastissos i cupcakes, i també he començat a deixar-ma anar i crear les meves pròpies receptes , ja sigui des de zero o inspirant-me en altres receptes. En aquest cas, la meva primera intenció era prepara el pastís de taronja i pastanaga que ja he posat alguna vegada, però després de comprar les nous (i canviar les panses per prunes seques) al moment de començar vaig descobrir que no tenia prou pastanagues i només em quedava un ou. Així doncs a improvisar s'ha dit:




INGREDIENTS:

1 ou gran
1 plàtan
180 g sucre
200 g farina
2 cullerades de canyella en pols
50 g mantega o margarina (jo vaig utilitzar margarina 3/4)
100 ml oli
100 mol llet
100 g nous
125 prunes seques
1 cullerada petita de clau en pols (jo el vaig triturar amb les nous)
1 cullerada petita de gingebre mòlt
1 i 1/2 cp llevat


PREPARACIÓ:

Mesclem l'ou amb el sucre. En un plat aixafem el plàtan i l'incorporem a la massa. Afegim l'oli, la mantega i la llet i barregem bé. Tamisem la farina amb el llevat i l'afegim a poc a poc junt amb les espècies.

Triturem les prunes i les nous i les afegim a la barreja. Ho posem al forn a 180º C uns 25 minuts.


Deixem refredar i traiem del motlle un cop estigui fred. Per decorar, en aquest cas amb unamica de sucre glass espolsat sobre una plantilla.




Bona entrada d'any. Els meus millors desitjos per al 2014 que comença.

1 comentari:

  1. Quina bona pinta que té! Jo en vaig fer un d'espècies i carbassa i vaig pensar que hi faltava fruita seca, així que hi vaig posar nous, que sempre queden bé :)

    ResponElimina