No sóc una fan inqüestionable de l'arròs, però ha dont la casualitat que essent diumenge tenia poques coses a la nevera i he aprofitat per fer una mica de "neteja", per tant, poden fer-se totes les modificacions possibles d'ingredients.
INGREDIENTS:
1 tros de rap
75 cc de tomàquet pelat triturat
1 ceba petita
2 dents d'all
2 pastenagues petites
4 grapats d'arròs
500 ml d'aigua
oli d'oliva
llorer, romaní, herbes de provença...
PREPARACIÓ:
Pelem i tallem la ceba molt petita, i ho posem a coure a foc lent en una paella amb oli calent junt amb els grans d'all pelats i un pessic de sal. Mentrestant, anem pelant la pastenaga i la tallem a daus. Tallem el peix a trossets i ho posem tot junt al foc. Un cop hagi perdut l'aigua, afegim el tomàquet triturat, les herbesi ho deixem sofregir uns minuts més.
Després d'una estona afegim l'arròs, ho barregem tot uns 30 segons i posem l'aigua bullent. Ho deixem coure a foc mig sense remenar durant 20 minuts.
NOTES:
Es poden fer arrossos amb tota mena d'ingredients, en aquest cas podrien combinar molt bé unes escopinyes (però no en teníem a casa!!!), en aquest cas, no li posariem sal perque les llaunes ja són força salades.
En aquest cas l'arròs está fet en una paella normal antiadherent, les de l'Ikea són una troballa, van molt bé i es netegen fàcilment.
Per l'aigua calenta es pot tenir un pot al foc del costat per bullir-la, en el meu cas ho faig amb la bullidora elèctrica, que és més ràpida i molt pràctica.
No he pensat en fer una foto fins que ja ens ho haviem cruspit tot, però us presento les paelles de l'Ikea.
NUTRICIÓ:
El plat per si sol és molt complet, avui l'hem fet de plat uúnic amb unes cireres de postre.
Si teniu la tensió alta o reteniu líquids millor elaborar el plat sense sal o amb poca quantitat i no afegir les escopinyes, ja que totes les llaunes porten grans quantitats de sodi per a ocnservar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada