Fer bé una paella només té un secret: fer-ne moltes fins que li trobis el punt!!!
INGREDIENTS (per una paella de marisc):
1 cos de sèpia
200 o 250 gr de tomàquet triturat
arrós per paella
4-6 gambes i/o escamarlans
tallarines, cloïsses i musclos
oli d'oliva
caldo vegetal, fumet o aigua en calent
PREPARACIÓ:
Tallem la sepia a daus i la sofegim amb una mica d'oli directament a la paellera (d'uns 40 cm de diàmetre). A mig fer li afegim el tomàquet triturat (pot ser natural o de pot, però que no estigui fregit) junt amb un punt de sal (i si es fa amb tomàquet de pot una mica de sucre per treure l'acidesa). Deixar sofregir poc a poc uns minuts.
Afegir l'arròs i fregir-lo 30 segons amb el tomàquet. Tot seguit incorporar l'aigua o el caldo i posem els tots "els bitxos" i bivalves ben ordenats a la part superior. Deixar-lo coure 20 minuts regulant el foc en funció de l'aigua que quedi.
NOTES:
L'aigua ja ha d'estar calenta quan la posem a la paellera, es pot tenir un pot al foc del costat per afegir-ne durant la cocció, però generalment es posa el doble d'aigua que d'arròs.
A l'Eroski venen un arròs especial per paelles que surt molt bo i bé de preu.
Es pot fer paella de mar o de montanya o mixta, això va a gust de cada persona i s'ha d'anar provant. Fins que no en fas unes quantes no li acabes d'agafar el truc, i tot i així a vegades no surten del tot bé.
NUTRICIÓ:
La paella és un plat molt complet ja que aporta hidrats de carboni i proteïna, amb una petita proporció de greix (sobretot si es de peix o amb carn magra que no aportarà gaire colesterol), és ideal per combinar amb un primer plat d'amanida i un postre tipus friuta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada