dijous, 30 de juny del 2011

Pastís de xocolata del Mississipí

INGREDIENTS: 

Per la massa:
225 g farina
2 cs cacao en pols (val el Neskuik o Colacao)
150 g mantega
2 cs sucre glas
2 cs aigua freda

Per al farcit:
175 g mantega
250 g sucre moreno
4 ous batuts
4 cs cacao en pols
150 g xocolata negra
300 ml nata liquida o llet

Per decorar:
200 ml nata per montar (35%)
virutes de xocolata


PREPARACIÓ:

Per preparar la massa tamissem la farina i el cacao (amb un colador normal es fa perfectament), afegim la mantega i barregem amb les mans (si no us voleu empastifar els dits podeu utilitzar un guant de latex). Afegim el sucre i l'aigua i remenem. Emboliquem la massa amb paper film i ho deixem reposar a la nevera 30 minuts.

Extenem la massa sobre una superficie enfarinada i forrem amb ella un motlle rodó (d'uns 23 cm de diàmetre). Posem sobre la massa unes llegums seques per a que facin pes (amb un paper de plata per a que no s'enganxin).

Posem la massa al forn (preescalfat a 190ºC) durant 15 minuts. Després d'aquest temps, treiem el llegum i ho deixem coure 10 minuts més.

Mentretant, preparem el farcit de xocolata: batem la mantega amb el sucre en un bol  i afegim poc a poc els ous i el cacao. Fonem la xocolata i l'afegim a la mescla junt amb la nata líquida.

Baixem la temperatura del forn a 160ºC i posem el farcit dins de la massa que estavem coent. Ho deixem al forn 45 minuts més fins que quatlli.

Deixem refredar completament el pastís i un cop fred, decorem amb la nata montada tapant completament la superficie del pastís (per montar la nata es pot fer amb el minipimer en un minut). Adornem amb virutes de xocolata.





NOTES:

Porta molt de temps preparar aquest pastís, no per la dificultat, sinó per que hi ha molts temps per reposar la massa caoure, refredar... (necesiteu una tarda o un matí)

És un pastís molt dens, está molt bo, amb molt de gust a xocolata però s'ha de menjar un tros petit.

En cas de no tenir llegum sec, es pot fer amb cous cous (tot i que s'ha d'anar amb més compte per què es pot "escapar" més facilment)

En el cas concret del dia que ho vaig fer jo, em veig oblidar de copmprar nata líquida i hi vaig afegir una mica de llet desnatada.

Molt important: s'ha de guadar a la nevera!!!

1 comentari:

  1. Si busqueu altres receptes del mateix patís també es coneix com "tarta de lodo del Misisipi" (tot i que no és un nom molt poètic)

    ResponElimina