INGREDIENTS:
Ingredients |
150 g farina
1 sobre de llevat
100g sucre
1/2 got d'oli d'oliva
1/2 got de llet (pot ser desnatada, semi o sencera)
2 ous
80 g festucs pelats ("pistachos")
sal
PREPARACIÓ:
Coloquem els festucs en un robot de cuina i els triturem, sense que quedin mòlts del tot.
Per altra banda, batem els ous amb els sucre fins que es dissolgui completament. Afegim l'oli d'oliva, i quan estigui tot lligat, afegim la llet. Afegim la farina (junt amb el llevat i un pessic de sal) poc a poc, tot tamissant-la amb un colador. Batem bé fins que quedi tot ben lligat. Un cop tinguem una massa uniforme afegim els festucs triturats (reservem una petita part per decorar). Remenem bé.
Ho posem al forn uns 20 minuts a 160ºC (si el forn no está encara calent, es poden posar, però necessitaran uns 10 minuts més de forn)
Deixem refredar i llestes per menjar!!!
NUTRICIÓ:
Els festucs, són un freuit sec, i com a tal, molt ric en preoteïnes (sobretot l'amionoàcid arginina --> L'arginina té un paper important en la divisió cel·lular, en la cura de lesions, treient l'amoníac del cos, en la immunitat i en l'alliberació d'hormones ) i àcids grassos poliinstaurats, especialment w6, necessaris per mantenir la bona salud estructural de les nostres membranes cel·lulars, i per tant, molt cardiosaludables. A més, són la fruita seca amb més fibra.
Mooooolt bones!!!! A mi m'han sorprés molt!!! de fet no pensava que el gust del festuc quedés tan integrat a la madalena! El sr. R diu que molt meloses i no t'ho creuràs però desde el sofà ara m'està demanant si en queden més!!!!
ResponEliminaEstic d'acord amb la Laia, són molt bones. A més, no són massa dolces. Ens n'ha faltat una dotzena més!
ResponElimina