dijous, 4 d’agost del 2011

Pastís de "Mojito"

Aquesta recepta l'he tret de dos blogs diferents; el de "Anita cocinitas" i el de "Cuinant", que els podeu trobar a la dreta del blog, a l'apartat "els blogs que segueixo", he adaptat una mica la recepta per fer-la meva.


INGREDIENTS:

 Per a la base:

   1 paquet de galetes "Oreo" o tipus "digestive" (uns 155g)
   20 g formatge fresc tipus "Philadelphia" (també pot ser ligth)
   10 g mantega
   1 rajolí de rom

Per a la crema:

   1 sobre de gelatina neutra
   300 g formatge fresc tipus "Philadelphia" (també pot ser ligth)
   el suc de 3 llimes i una mica de la pell ratllada (es pot fer amb una llimona i mitja)
   100 g sucre moreno
   1/2 got de rom
   1 got d'aigua
   1 manat de menta

Per la cobertura:

   1/2 sobre de gelatina de llimona
   250 ml d'aigua
   colorant blau 



PREPARACIÓ:

Per a fer la base, triturem les galetes amb el morter. Un cop triturades, afegim un rajolí de rom, els  20 grams de formatge i els 10 grams de mantega. Ho barregem bé fins conseguir una massa homogènia. 

Extenem la massa al fons d'un motlle i ho deixem reposar a la nevera.

Per a fer la crema, escalfem un pot amb l'aigua i el rom, afegim el sucre i remenem fins que es dissolgui. Afegim la menta i el suc de llimes. Ho deixem coure 15 minuts a foc mig. Al cap d'aquest temps ho retirem del foc i deixem refredar.

Un cop temperat, ho colem. Ho tornem a posar al foc i quan estigui calent s'afegeix la gelatina. Afegim el formatge i remenem fins que es dissolgui bé.

Posem la mescla sobre la galeta que teníem al motlle i ho tornem a posar a la nevera durant un mínm de 2 hores.

Per fer la cobertura, es prepara la gelatina segons les instruccions (amb unes gotes de colorant blau, que amb el groc de la gelatina quedarà verd)


NOTES:

Amb aquesta recepta hi ha hagut diversitat d'opinions, ha provat el pastís molta gent hi cada opinió ha estat diferent (des de molt dolenta a deliciosa).

En el meu cas he fet la recepata amb oreo, però pel meu gust no queda massa bé la combinació amb la llimona,  jo provaria de fer-ho amb galetes integrals que deu quedar millor.

També he canviat el rom per licor de mojito (no per cap motiu gastronòmic sinó perquè el teníem a la nevera i s'havia de gastar) 

La foto no és massa bona, la veritat és que el motlle no ajudava (als de silicona no els acabo de trobar el punt), però per fi m'he fet amb un motlle amb la part de sota desmuntable, aviat el provaré.

2 comentaris:

  1. Pues es una tarta de esas que siempre tengo pendientes para probar y que por una cosa u otra se va quedando esperando,tu receta parece muy facil asi qeu tomo nota¡ besiños

    ResponElimina
  2. MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm quan en tornes a fer per probar??? però jo vull amb oreos eh! ;-)

    ResponElimina