dijous, 29 de setembre del 2011

Pasta amb calamars

L'altre dia teníem convidats a casa, i com que no hi havia massa coses per cuinar (i tampoc molt clar quantes persones seriem per dinar), al final una mica d'amanida, pica pica i un plat únic de pasta amb calamars. Jo vaig fer pasta per unes 8 persones, poso la recepta per a 4.


INGREDIENTS:

1 cos i potes de calamars o sèpies
1 pot de tomàques triturat  (de 400 g)
1 pot de fredolics
1 pastenaga
1 ceba 
500 g de pasta (qualsevol forma o color que ens agradi)
1 cs botarga
oli, sal



PREPARACIÓ:

Piquem la ceba ben petita i la posem a foc baix uns minuts. Mentre es cou, tallem el calamar a trossos petits, i ho posem junt amb la ceba. Un cop està daurada, afegim els fredolics, la pastenaga a daus, el tomàquet triturat, sal ,especies i la cullerada de botarga. També podem posar un pessic de sucre per evitar que el tomàquet estigui àcid. Ho deixem coure a foc lent uns 45 minuts.


Mentrestant bullim la pasta segons les indicacions del fabricant. Quan estigui fet, ho treiem del foc  i ho posem sota l'aixeta d'aigua freda (podem deixar-ho un punt cru per a que es faci junt amb la salsa al final).

Quan la salsa estigui feta, afegim la pasta,  remenem bé i ho deixem uns minuts al foc.




NOTES:

La botarga és un ingredient  típic de Sardenya, es tracta de ous d'elgun peix (depen de la varietat), assecats. Té un gust particular, com de mar (no pas de peix).

2 comentaris:

  1. Que plato mas rico nos has puesto, yo soy de las que la pasta me gusta así sin carne, con verduras nada más es mi plato favorito.
    Saludos

    ResponElimina