L'altre dia teníem convidats a casa, i com que no hi havia massa coses per cuinar (i tampoc molt clar quantes persones seriem per dinar), al final una mica d'amanida, pica pica i un plat únic de pasta amb calamars. Jo vaig fer pasta per unes 8 persones, poso la recepta per a 4.
INGREDIENTS:
1 cos i potes de calamars o sèpies
1 pot de tomàques triturat (de 400 g)
1 pot de fredolics
1 pastenaga
1 ceba
500 g de pasta (qualsevol forma o color que ens agradi)
1 cs botarga
oli, sal
Piquem la ceba ben petita i la posem a foc baix uns minuts. Mentre es cou, tallem el calamar a trossos petits, i ho posem junt amb la ceba. Un cop està daurada, afegim els fredolics, la pastenaga a daus, el tomàquet triturat, sal ,especies i la cullerada de botarga. També podem posar un pessic de sucre per evitar que el tomàquet estigui àcid. Ho deixem coure a foc lent uns 45 minuts.
Quan la salsa estigui feta, afegim la pasta, remenem bé i ho deixem uns minuts al foc.
NOTES:
La botarga és un ingredient típic de Sardenya, es tracta de ous d'elgun peix (depen de la varietat), assecats. Té un gust particular, com de mar (no pas de peix).
Que plato mas rico nos has puesto, yo soy de las que la pasta me gusta así sin carne, con verduras nada más es mi plato favorito.
ResponEliminaSaludos
aquesta pasta es bona, bona.
ResponElimina