Aquest cap d'any vaig tornar-me una mica boja preparent cupcakes de diferents tipus i un pastís (tot aixó per a 5 persones). Vaig preparar unes cupcakes de maduixa (igual que les de vainilla però afegint unes cullerades de mermelada de maduixa a la massa i també al topping. També hi havia cupcakes de xocolata i de turró:
CUPCAKES DE VAINILLA AMB BUTTERCREAM DE NUTELLA (del blog "mis recetitas")
INGREDIENTS:
100 g farina
100 g sucre
1 cp llevat (levadura)
100 g mantega
2 ous
2 cs llet
1 cp extracte de vainilla
Per a la cobertura:
125 g mantega
125 g de sucre glass (*)
1 cp rom
3 o 4 cullerades de Nutella (fent muntanya)
PREPARACIÓ:
Batem la mantega amb el sucre fins a que quedi una pasta cremosa, afegim els ous, la vainilla i la llet. Remenem bé fins a que quedi una massa amb els ingredients ben integrats. Després afegim la farina amb el llevat i amassem bé.
Preparem el forn a 180º C. Preparem les cupcakes omplint-les 2/3 de la seva capacitat. Fornejem uns 20 minuts, treiem del forn quan estiguin ben cuits i deixem refredar.
Preparem la buttercream mesclant la mantega, i els sucre poc a poc. Quan sigui uniforme, afegim el rom i la Nutella. Un cop estiguin fredes les cupcakes, passem a decorar.
CUPCAKES DE XOCOLATA BLANCA AMB BUTTERCREAM DE TURRÓ:
INGREDIENTS:
150 g farina
150 g sucre
1 cs llevat
150 g mantega
3 ous
3 cs llet
75 g xocolata blanca
Per a la cobertura:
125 g mantega
125 g sucre glass
3 cullerades de crema de turró (jo no la vaig trobar i vaig utilitzar turró de xixona ben triturat)
PREPARACIÓ:
Fonem la xocolata blanca al microones i deixem refredar. En un bol mesclem, la mantega i el sucre. Després afegim els ous, la llet i finalment la xocolata. Remenem bé. Afegim la farina i el llevat a poc a poc fins a obtenir una mescla homogènia.
Preparem el forn a 180º C. Preparem les cupcakes omplint-les 2/3 de la seva capacitat. Fornejem uns 20 minuts, treiem del forn quan estiguin ben cuits i deixem refredar. Preparem la buttercream mesclant la mantega i els sucre poc a poc. Quan estigui uniforme, afegim la crema de turró. Un cop estiguin fredes les cupcakes, passem a decorar.
NOTES:
(*) Per al sucre glass sempre he tingut problemes: el que venen normalment al supermercat és de la marca "VAHINILLE" però resulta car. També ho volia fer a casa, però per ara no tinc molinet de cafè. Per fi, seguint els consells de la Rosa, que s'està tornant una experta en cupcakes, he trobat el sucre glass al Mercadona, en pots de 300 g, i millor de preu (llàstima que no en tigui cap gaire a prop).
Jo també tinc el sucre del Mercadona i a mi em va molt bé.
ResponEliminauna delicia, de gust y de colors.
ResponEliminaDoy fe que estaban buenííííssssimaaaasss!!!!!!
ResponElimina