dimecres, 7 de març del 2012

Pastís de "Barrufets"



L’altre  dia, per a animar-nos tots plegats, vaig fer un pastís una mica divertit. La recepta del pa de pessic i la cobertura és d’una “tarta marinera” que vaig treure d’un blog, però com que ja fa temps que la vaig imprimir, no recordo on era. La idea dels barrufets va sorgir al supermercat, en veure llaminadures en forma de barrufets, que van cridar la meva atenció. De tota manera un mica d’alegria no ve malament.


INGREDIENTS:

225 g mantega o margarina
200 g sucre
235 g farina
1 cp llevat
1 cp bicarbonat
4 ous
4 cullerades de llet
Ratlladura de la pell d’una llimona
Colorant blau (en quantitat generosa)



Per a la cobertura:

400 ml de nata per muntar
400 g formatge d’untar
250 g sucre glassa
Llaminadures i núvols en forma de barrufet




PREPARACIÓ:

Batem la mantega amb el sucre fins que quedi cremós, afegim els ous d’un en un i batem bé. Afegim el llevat, el bicarbonat i la ratlladura de llimona. Després afegim la farina i la llet. Remenem bé fins a obtenir una massa homogènia. Afegim també el colorant blau (en quantitat per a que quedi un to intens, en el meu cas jo li hagués posat una mica més però el vaig acabar).




Preparem dos motlles rodons i guals i els enfarinen per a que no s’enganxi la massa.  Els omplim per igual i els posem al forn uns 25 minuts a 180ºC. Sinó tenim dos motlles iguals podem fer un, deixar refredar, desmotllar, netejar el motllo i repetir l’operació. Els deixem refredar completament (en el meu cas , els vaig preparar la nit anterior).





Per a preparar la cobertura, batem el formatge  d’untar amb el sucre glassa (millor amb el batedor elèctric).  En un altre recipient, muntem la nata, i la incorporem poc a poc en la preparació de formatge. Deixem reposar la massa al a nevera una estona per a que endureixi. Amb aquestes quantitats en sobra una mica però es pot aprofitar  per a fer cupcakes!!!

Posem un pa de pessic i cobrim amb una capa de cobertura (sense arribar a les vores per a que no sobresurti). Tapem amb l’altre pa de pessic i passem a cobrir tot el pastís, començant per la part de dalt i seguint per tot el lateral, ens podem ajudar d’una llengua de gat per a que els laterals quedin bé, donant voltes al plat i deixant l’espàtula quieta. Quan estigui tot ben cobert, decorem amb les llaminadures. En aquest cas, “núvols” en forma de barrufet per tot el voltant, i unes “gominoles” en forma de barrufets per la part de dalt.





EL resultat és molt vistós:



2 comentaris: