dilluns, 21 de maig del 2012

Arròs amb curri vermell


Aquesta recepta és del llibre de “30 minutos con Jamie” del qual estic provant diverses receptes, i la veritat és que totes han agradat als meus comensals i a la meva mitja taronja. En aquesta ocasió , un arròs amb salsa una mica “exòtica”, que recorda al menjar indonesi.


INGREDIENTS (nosaltres vam menjar 5):

2 bitxos (o guindilles fresques si en tenim)
2 dents d’all
Coriandre (si no en trobeu de fresc, jo compro uns paquets de tres “caixetes” ja picats que trobo al CONDIS)
1 cs tomàquet fregit
2 cs salsa de soja
1 cs oli
1 tros de 2 cm de gingebre
1 paquet de gambes congelades ( a l’original també li afegeix llagostins frescos)
1 cs salsa de peix (jo no en vaig trobar i vaig posar una pastilla de caldo de peix)
300 g pèsols congelats
1 llauna de llet de coco
Arròs tipus basmati
2 bosses de te


PREPARACIÓ:

Posem l’arròs en una olla amb un rajolí d’oli, les bosses de te i un pessic de sal, i ho cobrim amb aigua bullint (amb la mesura del recipient de l’arròs, 2 d’aigua per 1 d’arròs). Ho tapem i deixem coure uns 7 minuts (o el que posin les instruccions de l’arròs). S'absorbirà tota l'aigua.





Mentre, posem una paella gran al foc amb una mica d’oli. Mentre s’escalfa, posem a la picadora la guindilla o bitxo, l’all pelat, el coriandre, la salsa de soja,el tomàquet i la pastilla de caldo de peix . A la recepta original, també afegeix 2 pebrots vermells de pot (o bé escalivats), que li donaran un color més vermellós,però jo no el vaig posar pels meus gustos personals. Triturem bé.


 
Quan l’oli és calent, posem les gambes per a que perdin l’aigua, afegim la pasta que hem triturat i els pèsols. Deixem uns minuts i afegim la llet de coco. Remenem bé i deixem a foc suau fins que comenci a bullir. Quan comenci a bullir apartem del foc.

Servim en plats l’arròs i una mica de salsa per sobre.



































NOTES:





Al fer la recepta, no em vaig fixar massa en les mesures de l’arròs i en vaig fer mooooolt. Amb el que va sobrar, els nostres convidats es van endur tuppers amb arròs i la meva mitja taronja i jo vam aprofitar la resta. L’endemà vam dinar arròs amb marisc (amb un sofregit, i el que havíem comprat per a fer una paella de marisc), a més, amb la mica de salsa que va sobrar (poca perquè va tenir molt d’èxit), vaig fer un conill amb patates i al final li vaig afegir la salta (la mateixa recepta que vaig penjar fa un temps de “conill amb patates”)

6 comentaris:

  1. Amb una sola recetpa, per cet ha d'estar boníssima, ens dones una colla de variants per aprofitar el que ha sobrat.
    Gràcies per compartir!

    Petons

    ResponElimina
  2. Me ha enamorado este arroz yo tengo varios libros de Jamie y me encanta soy super fan, pero este no lo tengo :) besiños guapi

    ResponElimina
  3. Una recepta molt original venint de Jamie, éxit assegurat.

    ResponElimina
  4. Hummmm, muscho colesterol.
    Grasias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. coelsterol apenas contiene!!! el poquito que puedan aportar las gambas (que no hay muchas), eso si, la leche de coco contiene acidos grasos saturados (que son de los "malos")que no son buenos para la salud cardiovascular, pero dentro dle marco de una dieta equilibrada y con moderación se pueden tomar de manera ocasional

      Elimina