dilluns, 18 de juny del 2012

Trucs de cuina



Bona dilluns a tothom:


En primer lloc ; moltes gràcies a tots els que heu participat al concurs. He rebut trucs de tota mena i no voldria que es perdessin, us deixo una selecció. He mantingut la redaccó original, per no perdre cap detall, així que els que utilitzeu traductor pot ser que us falli alguna cosa perquè els trucs són en català i en castellà:


“Per fer la carn a la planxa el que faig és escalfar la paella sense oli i per a que no s'enganxi, posar-hi directament sobre la carn quatre gotes d'oli que acabo escampant per tota la carn amb un pincell de cuina o directament amb els dits. Així, utilitzo només l'oli que necessito i la carn no s'enganxa.”

D.M.




"Com una de les coses de les que tinc millor fama són les meves amanides, aquí va el meu truc a la hora d' amanir:
 
Quan féu pa amb tomàquet no llenceu el tomàquet una vegada sucat al pa. Li passeu una mica d' aigua per si ha quedat alguna molla de pa i ho guardeu a la nevera. 
 
Quan féu amanida, un cop amanit amb el vinagre, l' oli i la sal, ralleu els tomàquets i espolseu pebre negre (generós) per sobre del tomàquet ratllat.  Després barrajeu lo per tota l' amanida.  Queda molt bona.
 
Avís:  No ho feu la rallada amb tomàquet d' amanida perque queda molt aigualit.  El tomàquet madur queda molt espès i amb més cos que és el que dóna la gracia a aquest truc"

M.G.





”Dos trucs de cuina simples:               


Per a que els ous durs no es trenquin s'ha de tirar a l'aigua mentre bullin una mica de vinagre (la olor és forta... però segons la mama funciona ;-)


Per a que la ceba no piqui, s'ha de deixar la nit anterior amb aigua i vinagre.


Per a que la poma no es torni negre un cop pelada se l'hi pot tirar una mica   de          llimona.”



L.G.



1- Masa quebrada crujiente:
Después de cocer ligeramente la pasta en el horno y antes de poner el relleno,  pintar la masa con clara de huevo ligeramente batida, luego acabar de hacer todo junto al horno según receta. Esto ayuda a formar una película que hace que la masa se mantenga realmente más crujiente.
 
2- Brócoli sin "vientos":
Para que el brócoli y coliflor no den ventosidades añado al agua de cocción unas semillas de comino, y simpre cocer al dente, nunca demasiado hecho.



I.L.




“Para desalar el bacalao hay que tener en cuenta tres características:

1) El pez se ha de hidratar totalmente y recuperar su textura. 2) Tiene que perder la sal. 3) Una vez desalado no puede volver a coger sal.

Normalmente todo el mundo quita la sal, aproximadamente tres días con tres cambios de agua, pero se olvida de hidratarlo suficientemente.

El truco consiste en dejar el pescado en agua fría y muy salada una semana antes de que se cocine. Cuando han pasado cinco días se cambia el agua y se deja en remojo con agua dulce, sin sal. En los siguietes dos días se le cambia totalmente el agua y cuando faltan unas horas se prueba para saber como esta de sal y si es necesario se vuelve a cambiar.

De esta forma se consigue no solo desalar el bacalao, sino que con siete días de agua se recupera toda la textura de la gelatina.”

R.G.





“Quan faig els carbassons farcits, perquè la polpa pugui sortir bé un cop el carbassó sigui cuit, el que faig és fer uns talls en diagonal o rombes a la polpa, vigilant de no arribar a tallar la base del carbassó. Així després surt la polpa tranquil·lament simplement amb una cullera i, a més, evitem que es pugui trencar la pell del carbassó.”



L.C.



"A casa meva, per evitar que la fruita fresca pelada com la poma,  s'oxidi i canvii de color i, el que fem es tirar-li per sobre unes gotes de llimona. Això si, la llimona s'ha de tirar just despres de pelar-la"

L.V.






“Pues mi truco.....ummmm...bueno yo casi siempre tengo queso fresco batido desnatado en la nevera, y todo lo que lleva nata la sustituyo por éste que es mucho menos graso y conserva el sabor”

V.







Us informo que ja hi ha guanyador i està informat. Moltes gràcies a tots!!!  Bona setmana.

2 comentaris:

  1. A ver, pero ke diga kien es el ganaor, o ke pasa ke es secreto???.

    ResponElimina
  2. la guanyadora va ser la lorena, que ja va ser informada i te el seu premi a casa

    ResponElimina