diumenge, 13 de maig del 2012

“Migas ligth”



Primer de tot, aclarir els conceptes. Quan una cosa és ligth, vol dir que té un 15% menys de calories que l’original, per tant, s’ha d’anar amb compte amb tots els productes sota aquesta etiqueta, ja que si l’original te un munt de calories, el ligth en tindrà menys, però no vol dir que en tingui poques.
Aquesta recepta no és estrictament una recepta tradicional de “migas”, ja que tot i mantenir l’essència, no te els mateixos ingredients, però si que es podria considerar un plat semblant, amb moltes menys calories.


INGREDIENTS (per 2  racions):

6 torrades integrals
1 terrina petita de formatge de burgos 0% greix
1 ceba petita
4 cs oli d’oliva
2 dents d’all


PREPARACIÓ:

Piquem les torrades en trossos no gaire petits, amb el morter o amb la picadora (jo ho vaig fer amb el morter per a que no quedessin tan triturades). Piquem la ceba ben fina i tallem el formatge a daus petits.












Escalfem l’oli en una paella i posem la ceba per a que es sofregeixi lentament (a foc ben suau). Quan la ceba estigui gairebé a punt, afegim l’all, les torrades i el formatge. Remenem bé durant uns minuts i retirem del foc.



Les deixem reposar i llestes per menjar.















NOTES:

La “migas” originals es poden preparar de moltes maneres, jo els preparo amb pernil salat i xoriç, i amb pa de pagès del dia anterior (no li poso raïm). Us penjo un quadre comparatiu entre la recepta que faig habitualment i la de les “migas ligth”:

Kcal per ració:

MIGAS ORIGINALS:
Aliment grams E (kcal) Prot. (g) Lipids (g) HC (g) fibra (g) Na (mg)
pa  150,00 354,00 12,45 2,40 70,50 5,25 84,00
pernil 20,00 64,00 5,76 4,52 0,04 0,00 426,00
xoriç 40,00 146,80 9,00 12,00 0,72 0,00 740,00
oli d'oliva 55,00 494,45 0,00 54,95 0,00 0,00 0,00
all 6,00 7,14 0,34 0,02 1,40 0,13 3,18
TOTAL: 1066,39 27,55 73,89 72,66 5,38 1253,18
Kcal 1065,87 110,21 665,00 290,66
percentantges 100,00 10,34 62,39 27,27





MIGAS LIGTH:
Aliment grams E (kcal) Prot. (g) Lipids (g) HC (g) fibra (g) Na (mg)
torrades integrals 55,00 212,30 6,88 3,47 36,14 4,57 25,30
formatge tipus burgos 62,50 46,88 8,13 0,19 3,13 0,00 18,75
ceba 100,00 27,00 2,20 0,40 3,70 2,80 39,00
alfabrega 3,00 0,30 0,03 0,00 0,25 0,05 0,30
juliverd 3,00 0,84 0,13 0,02 0,04 0,18 0,96
alls 6,00 7,14 0,34 0,02 1,40 0,13 3,18
oli d'oliva 40,00 359,60 0,00 39,96 0,00 0,00 0,00
TOTAL: 654,06 17,70 44,05 44,65 7,72 87,49
Kcal 645,91 70,82 396,49 178,61
percentantges 100,00 10,96 61,38 27,65



Podem comparar les dues receptes i tant en kcal com en els diversos nutrients, la disminució és important (sobretot el greix i la sal), estem parlant de quasi els 40 % de kcal.







Dedicat a tots aquells que dia a dia fan esforços per mantenir la línia i les seves malalties a ratlla

4 comentaris:

  1. M'APUNTHO LA RECEPTA , LA TROVO GENIAL

    ResponElimina
  2. Buenisimas, las he probado y en contra de lo que puede parecer, quedan muy sabrosas, con todo el sabor de las recetas tradicionales, pero más esponjosas y frescas. Si os gusta comer las migas tradicionales, no dudeis en probar esta receta.

    ResponElimina
  3. No me gustan,
    para esto prefiero comer pan solo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. la veritat es que van quedar molt sabroses, val la pena provar, evidentment no és exactament igual, però el contingut caloric és molt menor

      Elimina