dimarts, 16 d’abril del 2013

Pa de pessic de mandarina


Ràpid i senzill un pa de pessic per a l'hivern.


INGREDIENTS:

3 mandarines (millor si són de pell fina)
300 g sucre
3 ous
80 ml oli d'oliva
1 sobre de llevat
130 g farina
70 g farina de blat de moro (Maizena)


Per a decorar:

1 mandarina
sucre


PREPARACIÓ:

Pre-escalfem el forn a 170º C. Mentre s'escalfa preparem la massa del pa de pessic. Tallem i pelem 2 mandarines i afegim l'altre tallada però sense pelar. Ho posem a la batedora i triturem fins a obtenir una pasta.

En un bol a part, batem els ous i el sucre i afegim la pasta de mandarina. A continuació afegim l'oli,el llevat i les 2 farines sense deixar de remenar en cap moment.

Posem aquesta mescla en un motlle (cobert amb una capa fina d'oli i farina per a que no s'enganxi el pastís). Ho posem al forn uns 50 minuts. Ho treiem del forn i deixem refredar.

Preparem una salsa lleugera triturant l'altre mandarina sencera i posant-la en un cassó amb sucre a foc lent. Utilitzem a questa salsa per a cobrir amb una capa fina.




NOTES:

La recepta original és tota amb farina de blat, jo he canviat una part per la farina de blat de moro per a fer el pa de pessic més esponjós.

També es pot posar fruita seca per a fer-lo més gustós i servir amb una mica de iogurt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada