dimarts, 7 de maig del 2013

Vasets de gerds


Ara que arriba la calor, ja comença a venir de gust plats més frescos, per això un aperitiu lleuger. La recepta original és del Karlos Arguiñano, però com sempre jo vaig fer la meva versió, en teoria era per a 6 persones, jo vaig fer gots petits d'aperitiu i em van sortir 10.

INGREDIENTS:

1/2 kg de gerds (“frambuesas”)
250 g tomàquet madur
1/2 llima
1 pastanaga
1 poma groga
4 iogurts grecs
oli, sal, sucre


PREPARACIÓ:

pelem i tallem la pastanaga i la poma. Triturem amb la batedora. Afegim els tomàquets pelats, els gerds (guardem uns quants per a la decoració), unes 10 cullerades d'oli i la sal. Triturem a poc a poc i afegim aigua fins a aconseguir una textura adequada (semblant a un gaspatxo espès). Ho passem to pel colador xines. Ho deixem reposar 2 hores a la nevera.

Ratllem la pell de la llima en un bol amb els iogurts i una mica de sucre. Remenem bé i ho posem al fons de gotets o copes.

Just abans de servir, posem el gaspatxo sobre el iogurt i ho decorem amb gerds i un rajolí d'oli.



3 comentaris: