Amb el fricandó passa
com amb moltes altres receptes tradicionals, cada casa té la seva
pròpia recepta, així que jo deixo aquí la meva, però com sempre
cadascú que faci la seva pròpia variant. Aquí poso la recepta per
a bastantes racions, nosaltres en vam menjar uns 8 però en va
sobrar.
INGREDIENTS:
1,2 kg de llata de
vedella
1 ceba gran
1 pastanaga
400 g tomàquet triturat
250 g bolets variats (jo
vaig posar xampinyons frescos i bolets dessecats hidratats
posteriorment)
brou de carn
farina, sal, oli
Per a la picada:
2 alls
10 g d'ametlles
torrades
10 g avellanes
1 llesca de pa (jo vaig
fer servir bastonets de pa que tenia a casa)
PREPARACIÓ:
Tallem la vedella a talls
prims (a mi me la van tallara la carnisseria), la enfarinem i la
fregim en una cassola amb oli abundant. Quan estigui daurada, la
retirem de la cassola i la reservem. A continuació tallem la ceba
ben fina, i la posem a sofregir en el mateix oli que hem fet la
vedella. Quan estigui daurada, tirem la pastanaga pelada i a daus.
Quan estigui daurada,
posem el tomàquet i el vi i deixem coure uns 10 minuts, després
afegim la vedella i el brou i deixem coure a foc lent durant uns 45
minuts.
Mentrestant, saltegem els
bolets en una paella i salpebrem. També preparem la picada , afegint
tots els ingredients i aixafant en el morter. Per a que sigui més
fàcil de treballar i quedi més fina, podem afegir un parell de
cullerades de la salsa de cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada