dimarts, 14 de maig del 2013

Fricandó


Amb el fricandó passa com amb moltes altres receptes tradicionals, cada casa té la seva pròpia recepta, així que jo deixo aquí la meva, però com sempre cadascú que faci la seva pròpia variant. Aquí poso la recepta per a bastantes racions, nosaltres en vam menjar uns 8 però en va sobrar.

INGREDIENTS:

1,2 kg de llata de vedella
1 ceba gran
1 pastanaga
400 g tomàquet triturat
250 g bolets variats (jo vaig posar xampinyons frescos i bolets dessecats hidratats posteriorment)
brou de carn
farina, sal, oli

Per a la picada:
2 alls
10 g d'ametlles torrades
10 g avellanes
1 llesca de pa (jo vaig fer servir bastonets de pa que tenia a casa)


PREPARACIÓ:


Tallem la vedella a talls prims (a mi me la van tallara la carnisseria), la enfarinem i la fregim en una cassola amb oli abundant. Quan estigui daurada, la retirem de la cassola i la reservem. A continuació tallem la ceba ben fina, i la posem a sofregir en el mateix oli que hem fet la vedella. Quan estigui daurada, tirem la pastanaga pelada i a daus.
Quan estigui daurada, posem el tomàquet i el vi i deixem coure uns 10 minuts, després afegim la vedella i el brou i deixem coure a foc lent durant uns 45 minuts.

Mentrestant, saltegem els bolets en una paella i salpebrem. També preparem la picada , afegint tots els ingredients i aixafant en el morter. Per a que sigui més fàcil de treballar i quedi més fina, podem afegir un parell de cullerades de la salsa de cocció.

Tot seguit afegim els bolets i la picada a la cassola, rectifiquem de sal i deixem coure uns altres 10 minuts. Deixem reposar una estona abans de servir (jo el vaig fer el dia abans)














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada