dilluns, 19 de maig del 2014

Cupcakes de Filipinos blancs


Segueixo provant coses noves, no ho puc evitar, els Filipinos blancs són una perdició. Després de l'intent de pastís de Filipinos, la versió millorada en forma de cupcakes

INGREDIENTS:

2 paquets de Filipinos blancs (en sobraran)
115 g mantega (en el meu cas va ser una mescla de mantega i margarina 3/4)
220 g sucre
2 ous grans
1i 1/2 cullerades de llevat
150 ml llet (jo vaig fer servir una mescla de batut de soja i llet desnatada en substitució de la llet semi)
1 cp extracte de vainilla

Per a la cobertura:

250g formatge mascarpone
250 g neta per muntar
100 g sucre glassa
uns quants Filipinos blancs

PREPARACIÓ:


Preparem les càpsules i encenem el forn. Batem la mantega amb el sucre fins a aconseguir una mescla homogènia. Afegim llavors els ous de un en un. Després afegim la meitat de la farina i el llevat, després la llet i finalment la resta de farina . Batem bé fins a aconseguir que tot estigui ben integrat.
Triturem uns 10 Filipinos blancs (es pot fer amb la picadora o amb un morter, depèn dels trossos que volem trobar a la massa). Afegim els Filipinos triturats a la mescla i batem una mica més.

Repartim la mescla en les càpsules, (només fins la meitat de la càpsula), posem un Filipino sencer a sobre i cobrim amb un a mica més de massa. Ho posem al forn uns 25 minuts (el Filipino quedarà dins la massa sencer per a trobar-lo de sorpresa.







Un cop cuits els deixem refredar. Mentrestant preparem la crema. Barregem el sucre glassa amb el formatge Mascarpone, quan estigui tot ben batut, en un pot a part, muntar la nata i l'afegim poc a poc remenant amb una espàtula per a que no perdi volum però s'integri tot bé.







Decorem al gust amb la crema i empolvorem uns Filipinos triturat (jo els vaig picar amb el morter per trobar trossos grans)






I a gaudir-los!!




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada