Avui ressaca de revetlla, després de petards i cava només
falta la coca. En aquest cas, la recepta que proposo és el segon intent (la
primera recepta que tenia va resultar un fracàs amb gust a pa).
INGREDIENTS:
2 ous
45 g mantega
60 g sucre
1 pessic de sal
35g llevat fresc
(crec que la propera vegada ho provaré amb llevat químic)
Pell de llimona ratllada
300 g farina
75g llet tèbia
1 rajolí d’anís
PREPARACIÓ:
Batem els ous amb el sucre, afegim la llet (a la que prèviament
haurem afegit el llevat per dissoldre’l). Afegim la pell de llimona, l’anís i
la mantega. Afegim la farina i la sal poc a poc.
Treballem la massa fent una bola i la tapem amb film
transparent, ho deixem reposar uns 30 minuts. Passat aquest temps enfarinem el
marbre i li donem forma, ho posem en una safata de forn prèviament untada amb oli
i la pintem amb ou batut. Decorem al gust amb fruita confitada i pinyons i una
mica de sucre per sobre (també es pot posar crema...)
Ho posem al forn a 160º uns 20 minuts fins a que estigui
durada.
NOTES:
Tot i que va quedar bona, encara necessita millorar, per la
propera buscaré una recepta millorada. A veure si per Sant Pere...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada