Ja arriba l’estiu, i amb la calor les ganes de coses
fresquetes. A mi mai m’ha quedat gaire bé el gaspatxo, però aquest any m’he
animat a fer-lo de nou. M’he basat en la recepta tradicional de “Javi Recetas”,
però després he anat modificant al meu gust.
INGREDIENTS:
1 Kg de tomàquet madur
1 pebrot verd (uns 60g)
1 tros de cogombre (4 dits d’ample)
1 tros de ceba (uns 100 g)
1 tros de pa del dia anterior (uns 60g)
1 dent d’all
Oli d’oliva
Sal
Vinagre blanc
PREPARACIÓ:
Tallar el pa a daus i tallar els tomàquets en 4 parts (traient
la part de dalt). Afegir el pebrot, la ceba, el cogombre i l’all pelat. Triturar
tot amb la batedora (jo ho faig en una olla gran per si s’hagués d’afegir més quantitat
d’algun ingredient).
Afegir sal, oli i vinagre al gust. Anar rectificant segons
el sabor. En aquest cas, per al meu gust personal l i poso sempre més oli i
sal, per a les verdures d’inici, les modificacions que jo he fet han estat
augmentar la quantitat de tomàquet fins a 1,5 Kg i disminuir el pebrot (bàsicament
perquè a mi no m’agrada). Si ha quedat molt espès es pot fer més clar amb aigua
freda.
ALTRES:
Ja ha arribat l’estiu, i marxem de vacances, és a dir que
tot i que penso cuinar molt aquest agost, no publicaré res fins al setembre (a
mitjans de més quan els nens comencin l’escola.
Bon estiu i felices vacances als que en tingueu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada