Aquesta vegada, un clàssic. La recepta és del
llibre de l’Alma Obregón, el dels pastissos, una mica modificada però casi casi
la mateixa.
En aquest cas, les fotos són de dos pastissos
diferents, un només amb la crema de formatge, i l’altre decorat amb fondant.
INGREDIENTS:
200 ml de cervesa negre (tipus Guinness)
200 g mantega
70 g cacau en pols sense sucre
325 g de sucre
2 ous
1 culleradeta d’extracte de vainilla
100 ml llet
1 cs suc de llimona
215 g farina
2cp llevat
Xarop o melmelada de maduixa (opcional), també
es pot fer sense la maduixo o amb maduixes naturals sis és la època
PREPARACIÓ:
Preparem els motlles (en el meu cas van ser 2
motlles d’uns 24 cm però es pot fer amb altres mides (si tingues prou motlles
jo faria tres bases però més petites) amb esprai desemmotllant o amb oli i una
mica de farina per a que no s’enganxi el pastís
Pre escalfem el forn a 180º.
En un got posem la llet i el suc de llimona, i
ho deixem reposar 5-10 minuts.
En un cassó escalfem la cervesa a foc lent amb
la mantega. Ho retirem del foc i afegim el sucre i el cacau remenant sense
parar fins a que es dissolguin.
Ho posem tot en un bol i afegim els ous un a
un, afegim la farina tamisada poc a poc el llevat i la llet. Per últim la
vainilla i les maduixes o xarop si s’escau.
Quan tinguem una massa homogènia ho posem al
forn uns 25-30 minuts.
Quan estigui fet ho deixem refredar per a desemmotllar-ho.
Mentrestant preparem la crema de formatge, en
aquest cas amb formatge mascarpone. Posem una capa entre els pastissos i podem
decorar al gust només amb crema o després amb fondant, o amb el que se’ns
acudeixi.
Per a la crema...
125g mantega
300 g sucre glassa
125g mascarpone. 1-3 cullerades de llet
Ho batem tot junt amb la batedora, primer a
poc a poc i després a velocitat màxima com a mínim 5 minuts fins a aconseguir
una crema homogènia. La mantenim a la nevera abans de decorar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada