Tot un clàssic, però s'ha de reconèixer que algu t'ho ha d'explicar.
INGREDIENTS:
3 patates mitjanes
3 ous grossos
oli
sal
ceba, verdures o patates xip opcionals
PREPARACIÓ:
Pelem les patates i les tallem a làmines fines. Les salem lleugerament. Posem una paella al foc amb oli abundant (suficient per a cobrir gairebé la totalitat de les patates). Quan l'oli sigui calent posem a fregir les patates fins a que siguin cuites i lleugerament daurades.
Retirem l'oli de la paella (aquest el podem guardar per fregir alguna altre aliment perquè no s'ha embtrutat, sempre i quant no hagi arribat a fumejar mentre l'escalfavem). Amb només un puntet d'oli a la paella tirem la barreja de patata i ou i ho deixem coure. Quan estigui una mica quallat, ho girem amb l'ajuda d'una tapa o plat.
NOTES:
També podem fer la truita amb patates i ceba, que és com ho fa molta gent. Es poden fregir juntes, però a mi, si tinc temps, m'agrada més fregir-ho per separat i barrejar les patates i la ceba amb l'ou.
En aquest cas, vaig prepara tres truites per un sopar amb amics. Una amb patates, la segona amb pates i ceba , i la tercera amb patates xip, que no s'han de fregir sinò deixar esetovar força més estona a mb l'ou.
Si disposem de temps i ganes de fregar, jo recomano fregir les patates en una paella ben gran (això suposa que també acostumem a gastar més oli) i després fer la truita en una altre paella més petita, per a que quedi més alta i esponjosa.
Truita de patates xip |
UNA MICA D'HISTÒRIA:
Truita de patates |
La meva millor font en aquests temes s'està convertint en un expert en història culinaria, així que un plat tan apreciat com aquest es mereixia una mica d'historia.
Truita de patates i ceba |
Explica la llegenda, que durant la primera guerra Carlista, el general Tomàs Zumalacárregui, després d'una dura batalla, el 19 d'abril de 1835, va anar cap a un casalot proper amb alguns dels seus homes, exausts i famèlics. La mestressa del caslot, Maria Trigo, al demanar-li alguna cosa per menjar, els va dir que només tenia oli, ous, unes poques patates i ceba. Al sentir allò, el general li va demanar que ho cuines tot junt, que no calien grans menjars, doncs estaven femolencs. La sorpresa va ser la bona olor i la gran textura que es van trobar, tanta que des de llavors, el general va començar a prendre truita de patates habitulament, de tal manera que en va extendre el seu gust, tant que avui dia és dels plats més consumits d'Espanya. (By BOSTON)
Hola Irene: Acabo de entrar al teu blog i ja mi quedo.
ResponEliminaLa truita de patates es la reina de les truites i la pots "disfressar" amb molts ingredientes.
T'espero al meu blog, veurás que també publico menjars cassolans-sencills-económics i de tota la vida.
Petons.
Ohhh Irene!! Me alegro de que te gustaran los cupcakes de tiramisù! :D Me hace mucha ilusión que preparéis mis recetas y luego me lo contéis :)
ResponEliminaSi no te han quedado bonitos es sólo cuestión de practicar, a mí no siempre me quedan bien... pero siempre me los como!! jaja ;)
Besitos!!