dimarts, 15 de novembre del 2011

Tartaletes portugueses

Aquesta recepta també és d'en Jaimie Oliver, del mateix programa "30 minutos con Jaimie".  Queda bona, però pel meu gust, un punt massa dolça  (potser seria millor amb menys caramel).


INGREDIENTS:

1 làmina de pasta de full
canyella
2 ous
120 ml de nata líquida
1 tap de crema de vainilla
100 g sucre
1 taronja feta suc


PREPARACIÓ:

Cobrim la pasta de full amb la canyella i l'enrotllem sobre si mateixa. Tallaem el rotllo en 6 parts, ho posem cap per amunt i aixafem. Posar dins del motlle i aixafar cap a les parets. Coure a 180º uns 5-10 minuts.

Preparem la crema: posar 2 ous en un bol, 4 cullerades de sucre, la vainilla i afegim la nata líquida. Batre suaument.

Omplim les tartaletes amb la crema i les posem altre cop al forn. Quan estigui fet, les treiem i deixem reposar uns minuts.

Mantre, preparem el caramel, posem el sucre restant en un pot al foc i afegir el suc de la taronja. Quan faci bombolles ho afegim "desordenadament" sobre les tartaletes.



NOTES:


La pasta de full la podem fer a casa, però porta molta feina. També la podem comprar, tot i que no surt molt bé de preu. La que més m'agrada relació qualitat-preu és la del LIDL, però cadascu que busqui la que més li agradi. Recordeu que no és el mateix la pasta de full (Hojaldre) que la pasta brisa (pasta quebrada).

El forn és una mica orientatiu, cada forn és diferent i s'ha d'anar controlant. El meu forn és antic i no té turbo ni res semblant, a més per la part de dalt no deu escalfar gaire perquè li costa gratinar. En general , a totes les receptes poso el forn a dalt i a baix, sinò s'especifica el contrari.

8 comentaris:

  1. No m'ho puc creure! has fet pasteis de nata i no has contat amb nosaltres!!!!!! UFFFFF quan l'hi digui al Raül!! jejeje saps que de tant en tant vaig a la casa portuguesa del carrer Verdi i l'hi compro un? Mmmmmm

    ResponElimina
  2. No m'ho puc creure! has fet pasteis de nata i no has contat amb nosaltres!!!!!! UFFFFF quan l'hi digui al Raül!! jejeje saps que de tant en tant vaig a la casa portuguesa del carrer Verdi i l'hi compro un? Mmmmmm

    ResponElimina
  3. No em queda del tot clar com es prepara la massa. S'estén, s'hi posa canyella, s'enrotlla de nou i es talla en sis trossos.Però es posa cap per amunt com? Necessito més fotos pas a pas!!! Per cert, 'Cocinando contigo' també està bé, del Canal Cocina

    ResponElimina
  4. Encara no sé com nassos deixar un comentari al blog, no hi ha manera per molt que em registri. En fi, que ho vull tastar!Lore

    ResponElimina
  5. la Pasta filo es la pasta quebrada que diuen en castellà, o pasta brisa.

    Es fa un rollito i en fas sis parts, cada part queda com si fos un "phoskitos" en forma de caracola, doncs en lloc de mirar-lo com un "phoskitos" sobre la taula, el gires, com si quedès dret (com quan poses una moneda de peu)

    ResponElimina
  6. Laia!! a vere si el finde en torno a fer i et poto unes quantes!!

    ResponElimina