Com altres vegades, la recepta l'he tret del blog "Magdalenas de chocolate", un dels meus preferits per a receptes de postres.
INGREDIENTS:
1 ou
1 cp pasta de vainilla
1 cp llevat
1 cp bicarbonat
1/2 cp gingebre
una mica de llet
Per a la cobertura:
100 ml nata per a muntar
PREPARACIÓ:
(*) Preparem el puré de carbassa bullint carbassa en aigua, i un cop fred, escorrem bé per eliminar el màxim d'aigua i triturem amb una forquilla.
Posem al forn a 180º C durant uns 15 minuts.
Per a preparar la cobertura muntem la nata i reservem. Batem el formatge d'untar amb el sucre glass i afegim la nata. Decorem els cupcakes un cop fredes (mentrestant podem posar la cobertura a la nevera per a que estigui una mica més dura).
NOTES:
La nata és un derivat làctic ric en greix. Es separa la matèria grassa de la llet per decantació o centrifugació. El percentatge mínim de greix de la nata ha de ser del 18%. Al mercat, habitualment podem trobar nates de diferents continguts de greix: “Nata Prima o lleugera”, que és la que es coneix com a nata per a cuinar que té entre un 18 i un 30 % de greix, “Nata”, amb un 30 -50% de greix que és la nata per muntar, i la “Nata Doble ”, menys habitual ,amb un contingut de més del 50% de greix, que és la nata per fer mantega.
Així doncs, depenent de la recepta i l’ús que en volguem fer, utilitzarem un tipus de nata o un altre.
També es pot classificar les nates segons altres criteris com el tractament tèrmic que s’ha utilitzat (nata pasteuritzada, esterilitzada, UHT o homogeneïtzada), l’estat físic (nata líquida o homogeneïtzada), el tractament conservador (nata refrigerada, congelada, en pols...) o segons les substàncies afegides (nata batuda, ensucrada, amb fruites, aromatitzada, nata agre, acidificada...)
jo els farè sense cobertura.
ResponEliminaEms semblen deliciossos
Jo ja m'havia mirat aquesta recepta en força blogs. Me l'apunto, i més ara que anem a una recepta de magdalenes o galetes per setmana... acabarem rodonets!
ResponElimina