dissabte, 4 de febrer del 2012

Cupcakes de carbassa

Com altres vegades, la recepta l'he tret del blog "Magdalenas de chocolate", un dels meus preferits per a receptes de postres.


INGREDIENTS:

50 g mantega
120 g de sucre morè
1 ou
100 g puré de carbassa (*)
1 cp pasta de vainilla
1 cp llevat
1 cp bicarbonat
1/2 cp gingebre
una mica de llet

Per a la cobertura:

125 g formatge d'untar
100 ml nata per a muntar
150 g sucre glass


PREPARACIÓ:

(*) Preparem el puré de carbassa bullint carbassa en aigua, i un cop fred, escorrem bé per eliminar el màxim d'aigua i triturem amb una forquilla.

Batem la mantega amb el sucre i quan estigui cremós afegim l'ou, la pasta de vainilla, el llevat, el bicarbonat i el gingebre. Batem bé i afegim el puré de carbassa fins a integrar-ho tot. afegim la farina i si cal una mica de llet. batem i posem en motlles

Posem al forn a 180º C durant uns 15 minuts.

Per a preparar  la cobertura muntem la nata i reservem. Batem el formatge d'untar amb el sucre glass i afegim la nata. Decorem els cupcakes un cop fredes (mentrestant podem posar la cobertura a la nevera per a que estigui una mica més dura).




NOTES:

La nata és un derivat làctic ric en greix. Es separa la matèria grassa de la llet per decantació o centrifugació. El percentatge mínim de greix de la nata ha de ser del 18%. Al mercat, habitualment podem trobar nates de diferents continguts de greix: “Nata Prima o lleugera”, que és la que es coneix com a nata per a cuinar que té entre un 18  i un 30 % de greix, “Nata”, amb un 30 -50% de greix que és la nata per muntar, i  la “Nata Doble”, menys habitual ,amb un contingut de més del 50% de greix, que és la nata per fer mantega.

Així doncs, depenent de la recepta i l’ús que en volguem fer, utilitzarem un tipus de nata o un altre.

També es pot classificar les nates segons altres criteris com el tractament tèrmic que s’ha utilitzat (nata pasteuritzada, esterilitzada, UHT o homogeneïtzada), l’estat físic (nata líquida o homogeneïtzada), el tractament conservador (nata refrigerada, congelada, en pols...) o segons les substàncies afegides (nata batuda, ensucrada, amb fruites, aromatitzada, nata agre, acidificada...)

2 comentaris:

  1. jo els farè sense cobertura.
    Ems semblen deliciossos

    ResponElimina
  2. Jo ja m'havia mirat aquesta recepta en força blogs. Me l'apunto, i més ara que anem a una recepta de magdalenes o galetes per setmana... acabarem rodonets!

    ResponElimina