dilluns, 12 de novembre del 2012

Canelons de guacamole i salsa de tomàquet


Aquesta recepta la vaig treure del blog “Mi dulce tentación” que a part de les receptes, pots baixar-te-les en PDF i estan molt ben estructurades. Necessitava un plat per a un sopar d’estiu i ja estava cansada d’amanides així que em va semblar una bona alternativa.

INGREDIENTS:

Per a la salsa de tomàquet:
2 tomàquets tallats a trossos petits, sense llavors (o tomàquet natural triturat)
1 ceba
Oli d’oliva
Sal, pebre i un pessic de sucre
1 rajolí de salsa de soia

Per als canelons:
10 lamines de pasta de canaló
1 bossa de gambes pelades congelades (en la recepta original eren llagostins però no sempre estem per comprar llagostins)
1 llima
2 advocats
2 tomàquets
Sal i pebre

PREPARACIÓ:






Preparem el guacamole (que serà el farcit dels canelons). Tallen els advocats i els traiem tota la polpa. Els aixafem amb una forquilla (poden quedar alguns “grumolls” per donar-li textura). Salpebrem i afegim el suc de la llima. Pelem els tomàquets i els tallem a trossos per a posar dins de la pasta d’advocats. Deixem a la nevera mentre preparem la salsa i la pasta.

Posem les gambes a la paella er a que es coguin (o en cas de tenir llagostins els fem a la planxa). Quan estiguin freds els podem afegir al guacamole.

Preparem la salsa de tomàquet fent un sofregit amb la ceba ben picada i el tomàquets (salpebrem al gust, jo li vaig afegir un rajolí de salsa  de soia).

En una olla amb aigua bullint, posem la pasta de caneló i la coem seguint el temps que ens indiqui el fabricant.

Quan tinguem tots els elements podem passar al muntatge del caneló; omplim la pasta amb el guacamole i ho napem amb la salsa de tomàquet.




NOTES:

Aquest plat el podem fer amb antelació ja que a la nevera es conservarà prou be. També podem “reciclar” la salsa de tomàquet d’algun altre plat que ens hagi sobrat.

2 comentaris: